Browsing: Zorg

Voortaan meer tijd voor je praktijk en cliënten

Zou jij ook willen dat er meer uren in een dag zaten, zodat je alle patiënten de aandacht kunt geven die ze verdienen? Het zou waarschijnlijk al veel schelen als je minder tijd kwijt bent aan factureren, het elektronisch patientendossier, vragenlijsten verwerken, mails beantwoorden, je agenda bijhouden et cetera. Precies daarom is het de hoogste tijd om kennis te maken met Incura. Dit webbased administratieprogramma voor de zorg wordt al volop gebruikt door ergo-, fysio- en oefentherapeuten. Gusta Boxman, logopediste, gebruikt het pakket al een tijdje en heeft er het volgende over te zeggen “Incura vind ik zeer gebruiksvriendelijk en het logopedie software programma voldoet aan alle eisen. De helpdeskmedewerkers zijn vriendelijk en geduldig. Ik ben een zeer tevreden klant en adviseer Incura bij collega’s.”

IncuraFocus

Incura praktijksoftware is ook toegespitst op praktijken en instellingen in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Nieuw in dit verband is de tool IncuraFocus: een toepassing om managementinformatie snel en eenvoudig inzichtelijk te maken. Als hulpverlener is het noodzakelijk van iedere cliënt gegevens vast te leggen en bij te houden. In feite beschik je over een schat aan informatie waar je lang niet alles uithaalt wat mogelijk is. Door datagroepen samen te voegen en te visualiseren krijgt je pas echt inzicht. IncuraFocus maakt dit mogelijk; aan de hand van een dashboard trek je waardevolle conclusies. Je kunt vervolgens de focus verscherpen of verleggen en je praktijkvoering naar een hoger plan tillen. We maken het iets concreter. IncuraFocus werkt met prestatie-indicatoren die laten zien hoe therapeuten in de praktijk presteren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal sessies per patiënt, het aantal gesprekken per dag / week en de tevredenheid van cliënten. Vragen als wat gaat goed en op welk vlak zijn verbeteringen wenselijk kun je vervolgens eenduidig beantwoorden. IncuraFocus is ontstaan door een samenwerking tussen zorg-, datamining- en softwarespecialisten. Het is een interactieve toepassing. Er zijn filter- en dril down-opties.

Heb je nog vragen over IncuraFocus of Incura in het algemeen? Het helpdeskteam zit klaar om antwoord te geven: 088 – 946 22 33, info@incura.nl

https://www.incura.nl/

{ Comments are closed }

Zorgverzekering kiezen 2021

Blijft u volgend jaar bij dezelfde zorgverzekeraar, of denkt u eraan om over te stappen? Een goede zorgverzekering kiezen voor 2021 kan lastig zijn, omdat u nooit precies weet welke zorg u het komende jaar nodig heeft. Het is in elk geval prettig om voldoende opties te hebben, zodat u de verzekering kunt afsluiten die het beste aansluit. Daarom biedt Salland de keuze uit vier aanvullende verzekeringen. Daarnaast kunt u eventueel een losse tandartsverzekering afsluiten. En bij Salland zorgen we ervoor dat u nooit de hoofdprijs betaalt voor uw zorgpremie. We streven er continu naar om deze zo betaalbaar mogelijk te houden.

Goede zorg dicht bij huis

Salland is er speciaal voor iedereen die woont in de provincie Gelderland of Overijssel. Als regionale zorgverzekeraar kunnen wij ons richten op onze klanten en de zorg die geboden wordt in de regio. We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van de beste zorg. Daarom betaalt iedereen dezelfde premie voor de basisverzekering, ook als u behoort tot een risicogroep of in slechte gezondheid verkeert. Een zeer groot deel van de zorgpremie wordt direct geïnvesteerd in het verbeteren van de zorg in de omgeving. Daarbij vindt er regelmatig overleg plaats met diverse zorgverleners. We bespreken dan bijvoorbeeld de kosten voor de zorg evenals de kwaliteit.

Salland voor jong en oud

Zorgverzekeraar Salland is er voor iedereen in de regio; van jong tot oud. Bent u onlangs trotse ouder geworden? Vergeet dan niet uw kindje aan te melden binnen vier maanden na de geboorte. En wordt uw kind 18 jaar? Dan mag hij of zij een eigen zorgverzekering afsluiten, of bij u op de polis blijven.

Biedt Salland de ziektekostenverzekering voor 2021 die u zoekt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met het kiezen van een passende zorgverzekering.

https://www.salland.nl

{ Comments are closed }

Werkt fysiotherapie tape (kinesio tape) nou alleen bij sportblessures?

Veel voetballers gebruiken fysio tape en als u onlangs naar de Olympische Spelen had gekeken, zou u veel sportteams en individuen hebben gezien die het gebruiken om te helpen bij het presteren op hun hoogste niveau.

De belangrijkste toepassingen van fysio Tape hebben betrekking op sport en sportblessures die als gevolg van de enorme media-aandacht het product in de gedachten van mensen heeft gebracht. Fysiotherapeuten gebruiken de tape nu wereldwijd om vele redenen, waarvan de belangrijkste is:

  • Om ondersteuning te bieden of de bewegingsvrijheid in een gebied te beperken
  • Om de functie van het gebruikte gebied te verbeteren
  • Om de circulatie naar de weefsels te verbeteren
  • Om een bepaald niveau van feedback te geven aan een gebied

De wetenschap achter fysio Tape is in veel artikelen en in de pers in twijfel getrokken, maar wordt nog steeds met veel succes gebruikt. Er is eigenlijk geen verschil tussen de kleuren van het Kinesio product, ondanks het uitgebreide assortiment van Kinesio. De bijzondere eigenschap die het heeft is dat het dezelfde elasticiteit heeft als de huid, die normaal gesproken rond de 130-140% ligt.

Hoe moet fysio tape gebruikt worden?

Er zijn verschillende manieren waarop het gebruikt kan worden. Er zijn vier belangrijke manieren waarop het kan worden gesneden en gebruikt op het lichaam. De ‘Y’ formatie, die gebruikt kan worden voor grotere spieren, de ‘X’ vorm wordt gebruikt op de wervelkolom. De ‘golfvorm’ wordt gebruikt over gezwollen gewrichten. De ‘I’-tape kan op veel verschillende plaatsen op het lichaam worden gebruikt. Het is zeer belangrijk om de randen af te snijden. Door de rand van de fysio-tape af te ronden, wordt voorkomen dat de kleding in de hoeken vast komt te zitten. Zelf heb ik de fysio tape laten aanbrengen door fysiotherapie praktijk CBTfysio. Je kunt de behandelingen bekijken op CBTfysio.nl.

Neurologische aandoeningen kunnen ook verbeterd worden

Het is ook gebruikt voor de behandeling van kinderen en volwassenen met ernstige neurologische aandoeningen, zoals hersenverlamming, om de motorische controle van bepaalde gebieden te helpen verbeteren. De logica hierachter is eigenlijk wel logisch, maar er is een duidelijke behoefte aan harde wetenschap om de beweringen van therapeuten die het voor dit doel gebruiken te onderbouwen.

Een snelle zoektocht op het internet naar de toepassingen levert een aantal interessante en uiteenlopende toepassingen van de tape op. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe de tape is gebruikt bij de behandeling van mensen met uiteenlopende aandoeningen, van spraakstoornissen als gevolg van motorische ontwikkelingsstoornissen tot spieronevenwichtigheden die kniepijn veroorzaken, en scheenbeenspalken.

Steeds meer onderzoek naar kinesio tape

Naarmate het steeds toegankelijker wordt voor het publiek, in tegenstelling tot alleen maar medische professionals, wordt het onderzoek naar de beste manier om het te gebruiken voortgezet. Terwijl sporters Kinesio gebruiken om bestaande negers te beschermen en te helpen, toont onderzoek aan dat de aanbevolen toepassing de explosieve kracht van de gluteus maximus aanzienlijk verbetert.

Ander onderzoek toont echter de potentiële voordelen op andere biologische en medische gebieden aan. De effecten van het gebruik van het product op de kracht van de ademhalingsspieren worden nog steeds onderzocht, terwijl ernstigere medische aandoeningen zoals lymfoedeem, een aandoening die kan voortkomen uit borstkanker, het voordeel zien van behandelingen met Kinesio tape.

https://www.cbtfysio.nl/specialisaties#medicaltaping

{ Comments are closed }

ICT partner in de zorg

Onze ICT partner in de zorg is Cobbler. Ik ben werkzaam bij een zorg kliniek en wij werken al jarenlang samen met dit bedrijf. Tot op heden vinden wij deze samenwerking zeker geslaagd. Zij zorgen ervoor dat onze systemen en verbindingen op een juiste manier werken. Zo kunnen wij gewoon goed ons werk blijven doen.

ICT oplossingen voor zorg klinieken

Goedwerkende computers zijn onmisbaar in onze maatschappij. Ook in de zorg is ICT erg belangrijk. De manieren waarop ICT wordt toegepast, worden in een hoog tempo uitgebreid.

In de zorg is het essentieel dat goede ICT oplossingen worden gevonden. Zodat iedere zorgmedewerker zo soepel mogelijk met deze technologische ontwikkelingen kan werken.

Adequate beveiligingsoplossingen

Cobbler biedt ons dus ICT oplossingen in de zorg. De ICT’ers van Cobbler brengen de juiste inrichting van ons netwerk tot uitvoer, conform GBZ-richtlijnen.

Dit houdt in dat Cobbler werkt met adequate beveiligingsoplossingen, remote-support-software, realtime en proactieve monitoring van al onze kritische apparaten in ons netwerk.

Wij gaan mee met de technologie

Cobbler is ICT partner in de zorg voor klinieken, huisartsenpraktijken, tandartsen, thuiszorgorganisaties en medisch specialisten/klinieken. Ze hebben voor ons en voor al hun andere klanten speciale diensten ontwikkeld en hardware geselecteerd.

In de praktijk betekent dit dat wij meegaan met de technologie en dat consumenten hier ook baat bij hebben.

GBZ pakketten: Goed Beheerd Zorgssysteem

De diensten die de medewerkers van Cobbler ontwikkeld hebben, houden rekening met medewerkers in de zorg. Ze bieden hiervoor verschillende GBZ pakketten aan. De pakketten voldoen aan de juiste eisen. Wij ervaren ons GGZ-Beheer pakket als zeer prettig.

De pakketten die Cobbler levert:

  • GBZ-Beheer
  • GBZ-Connect
  • GBZ-Lokaal
  • GBZ-Wifi
  • GBZ-VoIP

Wij hebben een volledig pakket aangeschaft. Onze tip: een volledig pakket is voordeliger dan een losse dienst kopen.

Goede ICT partner in de zorg

Cobbler heeft echt verstand van zaken en is daardoor een goede ICT partner in de zorg. Daarnaast weet Cobbler precies wat wij als zorg kliniek odig hebben. Privacy is bijvoorbeeld heel belangrijk voor ons.

Als medewerker moet je het GBZ-beheer inrichten, Nictiz-gecertificeerd zijn en je hebt te maken met de AVG-wetgeving. Cobbler weet exact hoe je aan al deze zaken voldoet.

Een vertrouwd gevoel

Bij ons regelt Cobbler alle hardware, onderhoud en het netwerkbeheer. Dat doen ze uitstekend. Bovendien kennen we de meeste medewerkers na al die jaren wel. We vinden het altijd supergezellig als ze langs komen in onze kliniek.

Ze zijn altijd betrokken bij onze organisatie en dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Wij zijn oprecht blij met jullie, Cobbler!

https://www.cobbler.nl/

{ Comments are closed }

Werken in Nederland als buitenlander

Komt u werken in Nederland als buitenlander? Dan zijn er waarschijnlijk veel zaken die u moet regelen of waar u tegenaan loopt. Eén van deze dingen is het afsluiten van een zorgverzekering. Iedereen die in Nederland komt wonen is verplicht om verzekerd te zijn voor noodzakelijke medische zorg. Zelfs als u hier maar tijdelijk verblijft, of als u al een zorgverzekering heeft in uw land van herkomst. HollandZorg is gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor migranten. Ons doel is om het u zo eenvoudig mogelijk te maken, door rekening te houden met uw situatie.

Zorgverzekering voor arbeidsmigranten

HollandZorg biedt een basisverzekering voor de meest noodzakelijke medische zorg. Omdat dit niet voor iedereen voldoende is, hebben we ook een aantal aanvullende verzekeringen samengesteld die afgestemd zijn op uw zorgbehoeften. U kunt zelf de aanvullende verzekering kiezen die het beste bij u past. Als uw partner of kinderen met u meekomen naar Nederland, dan zijn ook zij verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar betalen echter geen premie en zijn dus gratis meeverzekerd. En verlaat u Nederland weer, dan kan uw verzekering eenvoudig stopgezet worden.

EHIC kaart en zorgpas

Met een zorgverzekering van HollandZorg bent u niet alleen verzekerd voor zorg in Nederland. Ook wanneer u in een ander land bent binnen Europa, heeft u recht op een vergoeding van noodzakelijke zorg. Als u bij ons een zorgverzekering afsluit, ontvangt u een EHIC kaart waarmee u kunt aantonen dat u verzekerd bent. Niet elke zorginstantie binnen Europa is bekend met de EHIC kaart. Daarom is het belangrijk om altijd eerst contact met HollandZorg op te nemen. Wij kunnen u vertellen op welke zorg u recht heeft en naar welke zorgaanbieder u het beste toe kunt gaan.

https://www.hollandzorg.com/nl

{ Comments are closed }

Tandartsverzekering afsluiten?

Wilt u ook volgend jaar goed verzekerd zijn voor tandheelkundige ingrepen? Dan kunt u hiervoor naast uw basis zorgverzekering een aparte tandartsverzekering afsluiten. Vanuit de basisverzekering worden tandartskosten alleen vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Daarom kunt u bij Salland kiezen uit drie verschillende tandartsverzekeringen die elk een bepaald deel van de kosten dekken. Een tandartsverzekering 2019 van Salland brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo krijgen kinderen tot 18 jaar een vergoeding van de kosten voor een beugel, en worden bijvoorbeeld ook de kosten voor spoedeisende mondzorg in het buitenland gedekt.

Salland zorgpremie

Salland streeft al sinds de oprichting in 1860 naar het bieden van de beste zorgverzekering tegen de laagste premie. We besteden veel aandacht aan het toegankelijk maken van goede zorg voor iedereen. Het is belangrijk dat u zorg van hoge kwaliteit kunt vinden bij u in de buurt en dat u hier niet te lang op hoeft te wachten. Om hiervoor te kunnen zorgen, investeren wij een groot deel van de premie die u betaalt dan ook direct in de zorg. De zorgpremie 2019 wordt vastgesteld aan de hand van verschillende factoren. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Salland.

Overstappen naar Salland

Bent u momenteel verzekerd bij een andere zorgverzekeraar, maar wilt u in 2019 overstappen naar Salland? Dan helpen wij u hier graag mee. Als u zich voor het einde van het jaar bij ons aanmeldt, dan regelen wij de opzegging van uw huidige zorgverzekering. Bij Salland kunt u naast uw basisverzekering kiezen uit maar liefs vijf aanvullende verzekeringen, zodat uw zorgverzekering goed aansluit op de zorg waar u jaarlijks gebruik van maakt. Meer informatie over onze zorgverzekeringen vindt u terug op de website. Natuurlijk staan wij u ook graag telefonisch te woord om uw vragen te beantwoorden.

https://www.salland.nl/

{ Comments are closed }

Zorgeloos genieten met een ZorgDirect Zorgverzekering

Ben je sportief en wil je zorgeloos kunnen genieten? Dan kies je natuurlijk voor een kwalitatieve ZorgDirect zorgverzekering met vrije zorgkeuze. En kamp je soms met een blessure? Geen probleem. Wij bieden ook in 2019 een zorgverzekering met fysiotherapie. Erg handig, zo ben je snel weer fit!

Basisverzekering en fysiovergoedingen

Het pakket aan vergoedingen vanuit de basisverzekering wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Als het gaat om vergoedingen maakt men onderscheidt tussen volwassenen en kinderen. Op dit moment is het zo dat iedereen jonger dan 18 jaar met een eenmalige aandoening recht heeft op een fysiotherapie vergoeding vanuit de basisverzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, is nu vastgesteld op negen. Zijn er meer sessies nodig, dan kan het aantal verhoogd worden met nog eens negen. Voor mensen ouder dan 18 zijn er andere uitgangspunten. Bij een eenmalige aandoening geldt geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Wat je in dit geval kunt doen, is een aanvullende verzekering afsluiten. Alle vijf de aanvullende pakketten van ZorgDirect bevatten vergoedingen voor fysiotherapiebehandelingen. Voor het aantal behandelingen en de premiebedragen kun je kijken op de website. Graag wijzen we je er op dat je in vrijwel alle gevallen een verwijzing van de huisarts nodig hebt!

Verzekering zelf samenstellen

Wil je genieten van een zorgverzekering die je zelf kan combineren zodat het goed bij je wensen en behoeften past? Wil je naast vijf aanvullende pakketten ook nog eens kiezen uit drie tandarts verzekeringen? Dan is ZorgDirect een goede partner. Je kunt een ZorgDirect zorgverzekering afsluiten in 2019 geheel naar eigen wens. Heb je nog vragen? Onze klantenservice helpt je graag. 

https://www.zorgdirect.nl/

{ Comments are closed }