Browsing: Verbouwen

Wanneer is een dakkapel nokverhoging aan te raden

Een dakkapel nokverhoging is een vorm van een dakkapel waarbij het woonoppervlak gelijk drastisch wordt vermeerderd. We keken voor je naar die situaties waarbij een  nokverhoging aan te raden is. Daarnaast keken we ook naar zaken waarmee je rekening moet houden en zaken die de prijs van een dergelijke nokverhoging bepalen.

 

Een dakkapel nokverhoging voor jouw situatie

Een nokverhoging is een manier van jouw woonoppervlak vergroten waarbij de hoogte van de nok verandert. Het kan gaan om een verhoging waarbij de nok tweezijdig wordt verhoogd en een situatie waarbij de nok eenzijdig wordt verhoogd. In het geval van de tweezijdige nokverhoging ontstaat een woonoppervlak waarbij een extra verdieping wordt gebouwd op je huis. De totale nok komt omhoog en dat gebeurt tot op sta hoogte. Een dergelijke verhoging wordt vaak gekozen wanneer er meerdere slaapkamers op de zolder moeten komen. Een enkele nokverhoging zorgt eveneens voor meer woonoppervlak maar je kan dan hooguit twee kleinere kamers op zolder bouwen terwijl je er anders wel drie of meer kunt maken.

 

Waar houd je rekening mee

Laat je een dakkapel nokverhoging bouwen dan is er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Het eerste aspect is heel belangrijk en het kan je een hoop geld besparen door dit goed door te nemen. We hebben het hier over de vergunning die nodig is voor een nokverhoging.

De meeste gemeenten hebben een welstandscommissie die behoorlijk streng is. Je mag niet zomaar een verandering aanbrengen aan de constructie van je huis naar de straatkant toe. Het straatbeeld mag immers niet zomaar drastisch veranderen. Men is hier extra streng in wanneer nog geen van jouw buren een dakkapel heeft. Je zal dus altijd voordat  er een nokverhoging wordt gebouwd de vergunning moeten regelen bij de gemeente. Dat is een klus die de aannemer het beste voor jou kan regelen.

De omgevingsvergunning wordt aangevraagd bij de welstandscommissie en pas na het verstrekken van deze vergunning kan de nokverhoging worden geplaatst.

Zaken die de prijs bepalen

Een nokverhoging heeft een behoorlijk prijskaartje en de hoogte daarvan wordt bepaald door een aantal zaken. Zo moet je denken aan het materiaal van de nokverhoging. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een nokverhoging van hout of kunststof omdat  dit gemakkelijk te plaatsen is. Aan deze beide materialen hangt een prijskaartje.

Kunststof is vaak een stuk goedkoper dan hout. Daarnaast wordt gekeken naar de afmeting van de nokverhoging. Een standaard maat nokverhoging kan door de fabrikant gemakkelijk worden geleverd. Een stuk maatwerk zal kostbaarder zijn om te maken. De machines van de fabrikant moeten speciaal worden ingesteld om de nokverhoging te maken. Dat heeft tot gevolg dat de prijs stijgt. Confectie is dus altijd een goedkopere keuze. Verder doe je er altijd verstandig aan om een nokverhoging te laten opbouwen door een aannemer of leverancier die bij jou in de buurt gevestigd is. Je betaalt namelijk altijd reiskosten voor een aannemer of leverancier en die kunnen flink oplopen. Dat is zeker het geval wanneer er van speciaal vervoer gebruik moet worden gemaakt.

Voordeel van kunststof

Het voordeel van kunststof is dat het langer mee gaat dan hout, en dat je het niet hoeft te verven om het hout in goede conditie te houden. Het is een duurzamer product welke ook minder onderhoud vergt.

 

{ Comments are closed }

HPL Lijm van spuitlijmconcurrent

Cenc-computers

HPL lijm is de lijm die wordt gebruikt om HPL laminaat te lijmen. Niet elke lijm is sterk genoeg om HPL platen te lijmen.

HPL laminaat is momenteel de nieuwe hype bij de soorten vloerbedekking. HPL laminaat is laminaat die onder hoge druk en hoge temperaturen samengeperst. HPL laminaat zijn bestand tegen weer en wind en haast onverslijtbaar. Ze bestaan ook in vele designs en kleuren. Het is momenteel de nummer één in vloerbedekking.
Eigenschappen van een HPL vloer:
– Vochtvrij
– Sterk
– Krasbestendig
– Duurzaam
– Eenvoudig in onderhoud

HPL laminaat lijm je het beste vast aan een ondergrond voor je deze in de kamer plaatst. Voor dit secuur werkje is alleen de beste lijm die men kan gebruiken HLP lijm. Deze lijm is speciaal gemaakt voor HPL laminaat vast te lijmen zonder dat men kwaliteit moet inboeten.

Werkwijze om HPL laminaat te verlijmen:
– Zorg voor dat je de lijm gebruikt dat de kamer waarin je werkt voldoende geventileerd is.
– Lijm is een chemisch product waar je toch moet opletten soms voor de geur niet te fel in te ademen bij het plaatsen van de laminaat op de ondergrond.
– Zorg ook dat de ondergrond en de HPL platen stofvrij en schoongemaakt zijn
– Plaats eerst lijm op de laminaatplaat en nadien op de ondergrond. HPL lijm bestaat ook in spray of je kan deze met een speciale lijmkam aanbrengen.
– Laat beide vlakken zo’n 10 tot 20 minuten drogen voor je ze op elkaar drukt.
– Dan plaats je de beide vlakken met behulp van latjes precies op elkaar. Als je latjes gebruikt dan komen beide vlakken nog niet in aanraking met elkaar. Dit kan even helpen om beide vlakken netjes en precies op elkaar te leggen. Want eenmaal ze op elkaar liggen met de lijm kan je ze niet meer van elkaar krijgen.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/hpl-lijm

{ Comments are closed }