Browsing: Particuliere dienstverlening

Wat gaan we doen deze zomer?

Deze zomer is nog maar de vraag of we echt naar het buitenland kunnen. Sommige mensen boeken wel al een vakantie. De vraag is alleen of deze wel doorgaat. Het afgelopen jaar hebben we gezien dat heel veel reizen met name buiten de Europese Unie werden geannuleerd. De kans is aanwezig dat het dit jaar ook gebeurd. Het grote verschil is wel dat er nu wordt gevaccineerd. Dit zou kunnen betekenen dat er straks meer mogelijk is. Het echter nog maar afwachten of de vaccinaties aanslaan.

Vakantie in eigenland of sparen

Omdat er dus nog veel onzekerheid is met betrekking tot de vakanties kan het slim zijn om dit jaar in eigenland op vakantie te gaan. Natuurlijk zijn er ook mensen die dan liever thuisblijven. Het geld dat normaal wordt uitgegeven aan de vakantie kunnen zich dan sparen. Dit geld kan dan vervolgens op de bank gezet. Omdat de rente bijna 0% is of zelfs negatief is dit eigenlijk ook helemaal niet zo’n goed idee. Je wordt eigenlijk door de banken gedwongen om het geld uit te geven.

Investeren in je huis

Een goede uitgave kan een renovatie van de tuin zijn. De huizen prijzen stijgen en dus levert een investering in huis meer op. Daarnaast kan bijvoorbeeld een veranda op maat bijdragen aan een extra gevoel van luxe. Dit extra gevoel van luxe is heel erg welkom wanneer je een vakantie gaat vieren in Tuinezië. Dus waar wacht je nog op? Investeer in je huis en beloon jezelf met veranda op maat.

https://handelsondernemingkirkels.nl/veranda-op-maat/

{ Comments are closed }

Rouw en werk – een lastige combinatie

Vandaag publiceert het CNV een rouwhandreiking voor werkgevers. In de afgelopen 10 jaar kregen ruim drie miljoen werkenden persoonlijk te maken met een overlijden in de directe omgeving. Van een partner, kind of familielid. Dit hakte in veel gevallen fors in op de situatie op de werkvloer. Vakbond CNV gaf MAurice de Hond opdracht tot een onderzoek. De uitkomsten zijn alarmerend. CNV komt met een handreiking en adviezen voor werkgevers. Er moet beter omgegaan worden op de werkvloer met mensen in de rouw.

Ziekgemeld

Bijna de helft (44%) van de ondervraagden heeft de afgelopen 10 jaar een dierbare verloren. 33% heeft zich kort ziekgemeld, 9% heeft zich voor langere tijd ziekgemeld. 16% moest vakantiedagen opnemen omdat hij/zij niet kon functioneren. 26% is weer te snel aan het werk gegaan.

 

Impact verlies dierbare op het werk

Na de dood van een naaste komen werknemers helaas vaak in de knel met hun baan. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond.

Van de werknemers die een dierbare verloren kwam 10% in een burn-out situatie terecht doordat werk en het rouwproces lastig te combineren viel. Ook voelde ruim 20% zich te weinig gesteund door de werkgever. En 25% geeft zelf aan dat ze na de dood van hun naaste niet goed functioneren op het werk.

Van degenen die hun partner of hun kind verloren kwam maar liefst 75% ernstig in de knel te zitten. Een groot deel voelde niet voldoende gesteund door hun werkgever.

 

Wanneer kom je weer terug op het werk?

Het CNV vindt dat werkgevers ervoor moeten zorgen dat hun mensen na zo’n tragische gebeurtenis weer veilig op hun werk terug moeten kunnen komen. Al te vaak wordt vlak na een begrafenis al gevraagd wanneer iemand weer terug op het werk komt.

Door persoonlijke interesse te tonen in de situatie van degene die rouwt voelt iemand zich gehoord en ondersteund. Stel open vragen als “Hoe gaat het nu met je?” “Wat kan je in deze situatie helpen?” “Wat heb je nodig?”

Bedenk ook dat na een overlijden er van alles geregeld moet worden met instanties, scholen, belastingen en ook een uitvaart afronding nodig heeft en brieven beantwoord moeten worden, er een grafmonument of herdenkings beeld laten maken, urn uitgekozen moet worden.

Het maakt bovendien een verschil of iemand een kind verliest of zijn partner en alleen achter blijft met de zorg voor (schoolgaande) kinderen. Maar zelfs ook de dood van een ouder op hoge leeftijd kan iemand in de rouw doen belanden

 

Persoonlijke interesse tonen

Een werkgever of leidinggevende kan beter persoonlijke interesse tonen in een echt persoonlijk contact. Vragen als: “hoe gaat het nu met je? En “Waarmee kunnen we je helpen?” zijn veel zinvoller.

Het verschilt natuurlijk per situatie wat iemand nodig heeft. Een kind verliezen of een partner die overleden is – het zijn onvoorstelbare emotionele drama’s. Maar ook praktisch: hoe combineer je werk met kinderen als je plots alleen achter blijft met de zorg voor een gezin met (kleine) kinderen. Een werkgever zou daarbij best actief mee kunnen denken en een handje helpen.

Handreiking

Het CNV overhandigt vandaag een handreiking voor werkgevers over rouwverwerking op de werkvloer. Voorzitter Piet Fortuin overhandigt dit aan werkgeversvoorzitters Hans de Boer en Jacco Vonhof. ‘De handreiking biedt persoonlijke verhalen en veel praktische adviezen. Elke werkgever moet deze handreiking op zijn bureau hebben,’ stelt Fortuin. 85% van alle ondervraagden juicht een handreiking toe, blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoek.

 

Rouwverlof

Na de dood van een dierbare mag je volgens sommige CAO’s verlof opnemen. Hoe lang je verlof kunt opnemen is o.a. afhankelijk of het om een directe naaste gaat. Bovendien verschilt dit per CAO. Het CNV stelt een algemene regeling voor waarin mensen een flexibel rouwverlof kunnen opnemen.

 

Partner of kind verliezen hakt er extra in

Het CNV vraagt de werkgevers extra alert te zijn bij situaties waar een werknemer een partner of  kind verliest. “De klap is bij deze groep enorm”, zegt de voorzitter van het CNV. Bijna driekwart van deze groep kan na het overlijden langere tijd niet meer goed functioneren, bijna een kwart krijgt een burn-out en helaas verlies bijna 15% zijn of haar werk door het verlies.

 

Cijfers op een rijtje:

  • 9% van de werkenden die een naaste hebben verloren melden zich langdurig ziek
  • 10% van de werkenden die een naaste hebben verloren belanden in een burn-out vanwege de lastige combinatie van rouwen en werken.
  • 16% neemt vakantiedagen op omdat ze niet konden functioneren
  • 20% van de werknemers vindt dat ze te weinig steun van hun leidinggevenden krijgen om goed te kunnen blijven functioneren.
  • 25% van de werknemers vindt zelf dat ze langere tijd niet goed op hun werk functioneren.
  • 26% vindt dat ze te snel weer aan het werk zijn gegaan
  • 33% heeft zich ziek moeten melden
  • 75% van de werknemers die een kind of partner verloren functioneren niet goed meer na het verlies
  • 14% van deze laatste groep verliest bovendien zijn of haar baan.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Memorabel Afscheidsmonumenten maakt samen met nabestaanden mooie en unieke grafmonumenten. We nodigen mensen uit om actief mee te denken bij het ontwerpen van persoonlijke gedenktekens. Monumenten maken we met moderne materialen als RVS, geroest staal en glas. Alles wat we maken is persoonlijk en uniek en wordt door Nederlandse vakmensen gemaakt. Nabestaanden nodigen we graag uit om tussendoor te komen kijken.

 

Vrijblijvend advies

Graag adviseren we u over een persoonlijk gedenkteken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

 

 

https://www.memorabel.nl/

{ Comments are closed }

Een dorpel op maat bestellen bij een échte specialist

Cenc-computers

Zoekt u een bedrijf waar u een dorpel op maat kunt bestellen? Dan biedt Raamdorpelelementen B.V. u uitkomst. Voor de meest uiteenlopende raamdorpelelementen kunt u bij dit bedrijf terecht. Dagelijks helpen zij veel particulieren, maar zeker ook aannemers, klusbedrijven, woningbouwcorporaties en architecten. Dit bedrijf heeft een eigen fabriek in Bladel waar met passie gewerkt wordt aan uw dorpel op maat.

Kies voor een bedrijf met jarenlange ervaring

De vakmensen van dit bedrijf hebben al ruim 16 jaar ervaring op het gebied van verlijmede raamdorpelstenen. Raamdorpelelementen B.V. is dan ook een toonaangevend bedrijf in Bladel, maar ook zeker in de rest van Brabant. De raamdorpelelementen vervaardigt dit bedrijf namelijk zelf in hun eigen fabriek. Daarnaast is het mogelijk om het monteren van uw dorpel op maat over te laten aan de experts van dit bedrijf. Bij projecten vanaf 100 meter kunt u het gehele traject van A tot Z laten verzorgen door vakmensen, van het slopen van de oude raamdorpels tot het plaatsen van uw op maat gemaakte dorpels. Met de ondersteuning van de professionals van dit bedrijf weet u zeker dat de plaatsing van uw bestelling resulteert in een prachtige gevel die voldoet aan al uw eisen en wensen.

Profiteer van een snelle levering

Raamdorpelelementen B.V. voert zelf het transport uit. Zo weet u zeker dat de elementen veilig bij u aankomen. De levertijd van producten is tussen de één en vier werkwerken. Dit bedrijf rijdt routes door heel Nederland. De raamdorpelelementen worden geleverd in stalen bakken en/of rekken. Deze hoeft u niet direct leeg te halen. U ruimt ze leeg wanneer u tijd heeft en meldt de rekken af. Vervolgens worden deze weer bij u opgehaald. Wacht niet langer en bestel snel uw dorpel op maat. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de specialisten van dit bedrijf. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden die u heeft.

https://www.raamdorpel.nl/

{ Comments are closed }