Browsing: Mode en Kleding

Waarom gaan voor duurzame kleding?

Cenc-computers

Duurzame kleding is momenteel erg trendy, maar wat zijn de voordelen van op deze manier winkelen? Er zijn genoeg redenen om weg te blijven van de grote bekende merken die je fast fashion kleding van inferieure kwaliteit verkopen, meestal gemaakt van synthetische materialen.

Bekende merken bevatten vaak mogelijk schadelijke chemische stoffen
Wist je dat er meer dan 8.000 synthetische chemicaliën worden gebruikt om de kleding te produceren die velen van ons dagelijks dragen? Er is veel onderzoek gedaan naar deze chemicaliën, en veel ervan blijken giftig en kankerverwekkend te zijn.

Sommige chemicaliën zijn er al vanaf het allereerste begin. Bij de teelt van bepaalde gewassen worden giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt, en polyester, nylon en acryl worden gemaakt van petrochemische stoffen.

Dan zijn er nog de verschillende processen, zoals schuren, bleken, verven en afwerken. Deze processen zijn allemaal chemisch intensief, en het is bewezen dat er residuen van de chemicaliën achterblijven. Voor sommige mensen veroorzaken deze chemicaliën allergieën, uitslag, en nog erger.

Als je duurzaam wilt winkelen, zoek dan naar kledingmerken die vertellen hoe hun kleding wordt gemaakt, van de vezels tot het wassen, drogen en afwerken.

Natuurlijke vezels breken natuurlijk af en breken biologisch af
Synthetische stoffen, zoals nylon, polyester en acryl, kunnen er tussen de 20 en 200 jaar over doen om af te breken. Je bent waarschijnlijk al op de hoogte van het toenemende probleem van textielafval waarmee we nu te maken hebben. Stortplaatsen zijn overvol, en sommige merken verbranden overtollige voorraden omdat ze die nergens kunnen opslaan.

Als de kleding van je kinderen het einde van haar levensduur bereikt heeft, is het geruststellend te weten dat ze op natuurlijke wijze wordt afgebroken en biologisch afbreekbaar is. Kies daarom wanneer mogelijk altijd voor duurzame kledingmerken.

{ Comments are closed }

Waarom kleding van een goede ontwerper kopen?

Cenc-computers

Voor veel mensen brengt niets zo veel vreugde als winkelen voor kleding. Dit wordt nog beter gemaakt als je gaat winkelen voor designerkleding. Veel mensen kopen geen merkkleding door verschillende misvattingen. Een voorbeeld van zulke misvattingen is dat ze alleen voor de rijken zijn. Een eenvoudige manier om de waarheid over merkkleding te achterhalen is ze zelf te ervaren. Hieronder staan een aantal redenen waarom je merkkleding zou moeten kopen.

Belangrijkste redenen om merkkleding te kopen

Kwaliteit
Als je je zorgen maakt over de kwaliteit van de te kopen kleding, zal de keuze voor designerkleding al je angsten wegnemen. Een van de belangrijkste kenmerken van merkkleding is de topkwaliteit van het gebruikte materiaal. Bij goede kwaliteit hoort ook duurzaamheid. Je kleding gaat veel langer mee, zonder dat je enige vorm van afschrijving opmerkt. Voorbeelden van de afschrijving zijn onder andere stretching en kleurvervaging. Ook de stiksels en de afwerking bij het maken van het kledingstuk zijn van topkwaliteit.

Consistentie
Het is gebruikelijk dat individuen zich aan dezelfde ontwerper houden voor bijna alle kleding die ze kopen. De belangrijkste reden hiervoor is meestal consistentie. Je kunt je dus identificeren met een bepaalde stijl of ontwerp van kleding. De ontwerper kan ook een bepaalde maatvoering gebruiken, die perfect bij je lichaam past. Als je bij die ontwerper koopt, hoef je je nooit zorgen te maken over de perfecte pasvorm.

Sociale status
Topontwerpers hebben grote namen voor zichzelf gemaakt. Het dragen van een door hen ontworpen kledingstuk wordt als zeer prestigieus beschouwd. Dat betekent dat je je sociale status kunt verhogen door eenvoudigweg de designerkleding te kopen en te dragen. Je kunt zelfs opscheppen over het gebruik van dezelfde ontwerper als sommige van je favoriete beroemdheden. Mensen zullen de neiging hebben om je meer aandacht te geven en meer op je te reageren op basis van dit simpele feit.

Verzamelobjecten
Designer merkmode kan veel elementen hebben, die iemand kunnen aanzetten om ze te verzamelen. Het is gebruikelijk om te zien dat bepaalde merken beperkte edities van hun verzamelmodellen produceren. Als je het type bent, dat graag unieke of waardevolle items verzamelt, is het kiezen van designerkleding waarschijnlijk iets dat je moet proberen.

Mode
Grote ontwerpers staan als Fabienne Chapot erom bekend dat ze de modetrends in de kledingindustrie bepalen. Als je op de hoogte wilt blijven van de mode, zal de keuze om designerkleding te kopen waarschijnlijk in jouw belang zijn. Je krijgt elke keer de nieuwste en meest modieuze kleding.

{ Comments are closed }