Browsing: Media

De onderdelen van een 3d printer

Cenc-computers

Een 3d printer is een complex stukje technologie. Een 3d printer kan drie dimensionale tekeningen omzetten in drie dimensionale objecten. Dat gebeurt door middel van vele ontzettende dunne lagen. Deze dunne lagen vormen tezamen het complete object. Door de vele dunne lagen is het ook goed mogelijk om veel detail aan het object toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld ook objecten fabriceren die scharnieren dan wel draaien.

 

Maar, wat zijn nou eigenlijk de onderdelen van een 3d printer? En hoe zit er een 3d printer nou in elkaar? Wij geven het antwoord op die vragen hieronder!

 

We gaven hierboven al even aan dat een 3d printer een complex stukje technologie is. Dat is dan ook terug te zien in het aantal onderdelen waaruit een 3d printer opgebouwd is. Allereerst heb je belangrijke en grote componenten zoals de printkop, het printplatform en de motor van de 3d printer.

 

Met name de printkop heeft een belangrijke functie. Elke 3d printer maakt gebruik van een filament; dit is in feite het printmateriaal waarmee de objecten vervaardigd worden. De printkop zorgt ervoor dat dit filament gesmolten wordt en vervolgens op het platform gespoten wordt. Datgene wat gespoten wordt, vormt uiteindelijk het gehele object. In de volksmond wordt dit proces van smelten en spuiten aangeduid met ‘extrusie’.

         De printkop werkt hierbij nauw samen met de motor en het print platform. Deze twee componenten worden door de motor namelijk afzonderlijk van elkaar aangestuwd. Doordat het platform en de printkop afzonderlijk van elkaar bewegen, kunnen de vormen worden toegevoegd aan het object.

 

Maar, een 3d printer heeft logischerwijs nog veel meer onderdelen. Wat te denken van verwarming pads, vele kabels, brackets, kogellagers, cooling fans en ventilatoren.

 

We kunnen wel stellen dat het filament, de printkop, het printplatform en de motor het epicentrum van een 3d printer zijn!

 

 

 

 

https://www.goedkope3dfilamenten.nl/

{ Comments are closed }

Online animatiefilm: wat heb je liever?

Online animatiefilm: wat heb je liever?

Animatiefilms kunnen helpen om een lastig verhaal begrijpelijk te maken. Ze worden veel gebruikt in allerlei situaties. Zo kun je een animatie gebruiken als verkoopondersteunend instrument in salesgesprekken of op je website. Of je gebruikt de video om een lastige procedure te visualiseren. Maar als je animatiefilm niet goed in elkaar zit, behaal je je doelen niet. Sterker nog, het kan mensen in verwarring achterlaten; precies het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken.

Toch kiezen sommige bedrijven nog steeds enkel op prijs wanneer ze moeten besluiten met welk animatie bureau ze in zee gaan. Meestal krijgen ze dan een prima animatie, die helaas wel wat generiek is. Dat komt doordat de prijsvechters op het gebied van video en animatiefilm geen toegang hebben tot state-of-the-art technologie. Ook moeten ze vaak putten uit een beperkte verzameling animaties en afbeeldingen. Bovendien zijn deze spelers vaak sterk technisch georiënteerd. Daardoor krijg je video’s die op zich prima zijn, maar wel heel erg lijken op andere video’s… zelfs op die van de concurrent.

Bij Donker Media geloven we in kwaliteit. Dat kost inderdaad ietsje meer dan bij sommige andere spelers. Maar je hebt wel de garantie dat:

–        Donker Media maatwerk levert: elke video is volledig afgestemd op de opdrachtgever. Kleuren, geluidseffecten, karakters en animaties zijn op maat gemaakt zodat ze naadloos in je huisstijl passen.

–        Donker Media werkt met een vast team van vakmensen: Onze eigen animatoren hebben een passie voor het vak. Maar we hebben ook communicatiedeskundigen in dienst, die ervoor zorgen dat jouw boodschap perfect wordt overgebracht op je doelgroep.

–        Donker Media transparant werkt Elk video project verloopt volgens een vast stramien, dat in de praktijk is ontstaan. Binnen die structuur hebben we standaard feedback- en overlegmomenten ingepland. Dat zorgt ervoor dat je altijd precies weet hoever jouw project gevorderd is. Ook heb je toezicht op de keuzes die we maken en kun je zonodig snel bijsturen.

–        Donker Media met de modernste hard- en software werkt We werken vanuit onze eigen animatie studio. Deze hebben we uitgerust met de modernste apparatuur en de nieuwste animatiesoftware.

Donker Media staat voor kwaliteit, maatwerk en een persoonlijke aanpak. En dat zie je terug in het eindproduct.

https://donkermedia.nl/animatiefilmpje/

{ Comments are closed }