U wilt in uw gebouw adiabatische koeling aanleggen om op een milieuvriendelijke manier te koelen. Wendt u dan tot de specialist voor het aanschaffen van een luchtbehandelingskast of klimaatsysteem. U wilt tenslotte niet dat u uiteindelijk veel uitgeeft aan een apparaat dat ongezonde lucht in uw pand brengt. Ga voor een specialist en kies voor Menerga. Het is de missie van dit ervaren bedrijf om een optimaal klimaat te creëren met zo min mogelijk gebruik van energie. Tevens is Menerga een van de eerste ondernemingen in de branche van (adiabatisch) koelen die zich focussen op energie-efficiëntie. 

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Menerga was de uitvinder van luchtbehandelingskasten en andere klimaatsystemen bedoeld voor adiabatische koeling. Ze worden al sinds 1991 gemaakt om op een milieuvriendelijke manier te kunnen koelen. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair.  Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Hierdoor gaan dit soort systemen erg lang mee. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Ga dus snel langs bij een van de Menerga verkooppunten. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.

Wat kan de werking van adiabatisch koelen voor u doen?

Door vochtverdamping uit de lucht wordt er warmte aan de lucht onttrokken. Hoe dat gaat? Stelt u zich voor dat een luchtbehandelingskast van ontwikkelaar en producent Menerga in een zwembad wordt geplaatst, om middels adiabatisch koelen het klimaat onder controle te houden. De lucht uit het zwembad komt in de kast terecht en wordt bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Dit water verdampt, waardoor de warmte wordt onttrokken en de lucht een temperatuur van circa 21 graden Celsius zal bereiken. De zogeheten retourlucht en toevoerlucht blijven tijdens dit proces continu van elkaar gescheiden, zodat bacillen en andere ziekteverspreiders zo min mogelijk kans krijgen.