Browsing: Huishoudelijk

Miele wasmachine storing foutcodes

Geeft uw Miele wasmachine een foutcode? Miele wasmachines hebben ingebouwde diagnosesystemen. Als uw wasmachine een fout in het systeem vindt, geeft deze een storing of foutcode weer. De foutcode wordt weergegeven op de plaats waar de gebruikelijke nummers op het scherm staan ​​of de LED gaat knipperen.

Wanneer een foutcode wordt weergegeven, vertelt de wasmachine u een specifieke fout. Als de storing niet door u kan worden verholpen, heeft u een witgoed monteur nodig. Er zijn veel verschillende modelnummers van Miele wasmachines met digitale displays, dus als u een foutcode ziet, schrijf dan op wat er knippert of wordt weergegeven.

Veel voorkomende problemen met de wasmachine:

Mijn wasmachine loopt niet leeg!

Een wasmachine die niet leegloopt, is een van de meest voorkomende problemen die we tegenkomen. Het kan worden veroorzaakt door een van de volgende:

  • De afvoerslang of pomp is verstopt met een kledingstuk, restafval of ander vuil.
  • De wasmachine is defect en schakelt de afvoer / centrifuge cyclus niet goed in. Het kan een foutcode bevatten.
  • De afvoerpomp is kapot (de wasmachine maakt meestal een onaangenaam geluid en / of begint te lekken als dit het geval is).

De deur van de wasmachine kan niet worden ontgrendeld!

Dit is een probleem dat het meest voorkomt bij voorladers, omdat topladers hun deuren niet hoeven te vergrendelen om water binnen te houden.

Voorladers moeten tijdens gebruik goed afgesloten blijven. Pas aan het einde van de wascyclus wordt de wasmachine automatisch ontgrendeld. Soms werkt een voorlader echter niet goed en blijft deze vergrendeld waardoor kleding en water in de machine blijven zitten.

Hier zijn een paar mogelijke redenen voor:

  • Het vergrendelingsmechanisme kan vastzitten (misschien zitten er kledingstukken in de weg).
  • Er kan een storing zijn in de computer van de wasmachine.
  • De wasmachine loopt mogelijk niet goed af, waardoor de deur van de wasmachine vergrendeld blijft en de trommel gevuld is met water.

De wasmachine stinkt!

Wasmachines worden na verloop van tijd vuil en beschimmeld. Diezelfde veelbetekenende geur wordt vervolgens op onze kleding overgedragen en we moeten uiteindelijk geld verspillen door ze opnieuw te wassen.

Een eenvoudige reiniging van de wasmachine omvat het uitvoeren van een cyclus terwijl de wasmachine leeg is, waardoor water en reinigingsoplossing door de hoeken en gaten kunnen lopen. Veel moderne machines hebben ook een speciale schoonmaak programma

De wasmachine blijft de stroom uitschakelen!

Helaas is dit een probleem met veel verschillende mogelijke oorzaken.

Misschien zit er ergens een fout in de motor. Misschien is er een lek en komt het water op de juiste plaats. Misschien raakt de motor oververhit als de machine overbelast raakt.

Natuurlijk kunt u het probleem ook voorkomen door de machine gewoon niet te overbelasten. Maar als uw gezin te veel was heeft, is het misschien de moeite waard om na te denken over een upgrade naar iets groters.

Als het probleem blijft bestaan, kunt u het beste een witgoed monteur bellen om een reparatie aan te vragen.


https://www.witgoedserviceholland.nl/foutcodes-miele-wasmachine/

{ Comments are closed }

Het verhaal van de transponder chip key

Cenc-computers

Deze dagen is de technologie veranderd in geëvolueerd en er zijn zoveel veranderingen dat zelfs het meest simpele in je huis het resultaat is van een technologie die tot het extreme is doorgevoerd. Kleren zoals jassen en schoenen zijn veelzijdig geworden en afhankelijk van de manier waarop ze zijn gemaakt bieden ze een aantal voordelen zoals bijvoorbeeld rond de eeuwwisseling waarbij schoenen werden gemaakt met gore-tex die de schoenen waterdicht maakte.

 Zelfs de nederige autosleutel is veranderd zegt slotenmaker locksecure.nl/slotenmaker-utrecht in Utrecht. Tegenwoordig hoef je niet meer naar je auto te lopen in de parkeergarage om hem te openen. Je kan tegenwoordig gewoon vanuit je broekzak op een knop drukken, of je nu in de lift staat of ergens anders, de autosleutel op de auto richten, op een knop drukken en de deur wordt automatisch geopend! Denk maar eens aan al die keren dat je naar je auto liep van de supermarkt met allerlei tassen in je hand en dat je zocht naar de autosleutels en dat daarna de tassen op de grond vielen voordat je de sleutels zelfs nog maar vond. Dan klinkt een op afstand bedienbare autosleutel als een  welkome verandering is het niet 

Deze sleutels zijn er niet alleen voor de show. In plaats van je alleen cool er uit te laten zien tegenover je vrienden zul je zien dat een smar key een vrij belangrijke functie heeft.

Volgens locksecure.nl (Utrecht) een smart key heeft een ingebouwde chip die een radio signaal stuurt naar de auto. De chip die is ingebouwd heeft een unieke ID die weer is aangesloten op een chip in de auto, waarmee je alleen je eigen autodeuren kan openen en niet die van Gerrit van Administratie. Een groot veiligheidsvoordeel is zeker welkom in deze tijd waar we zo een grote stijging zien in autodiefstallen in heel het land. Hoewel het wat elitair klinkt om deze grote stijging toe te wijzen aan het aantal spelletjes dat wordt gespeeld op de computer is het beter om aan de veilige kant te zitten van het risico en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het probleem met oude sloten was dat het voor dieven erg makkelijk was om in te breken en zich toegang te verschaffen tot je auto. Maar nu hoef je met een smart key je geen zorgen meer te maken of je auto wordt gestolen omdat de enige die een sleutel met de juiste ECU (engine control unit) toegang tot de auto heeft.

  

{ Comments are closed }