Browsing: Gezondheid

Jouw droomlichaam krijgen door personal training in Amsterdam

Cenc-computers

Van echte personal training in Amsterdam zal je erg snel fit worden. Je kan dan echt even die spieren gaan kweken. En misschien wel die sixpack krijgen die je altijd al had gewild. Personal training in Amsterdam is dus heel erg fijn om te doen als jij jouw droomlichaam wil gaan krijgen. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Misschien aardig wat kilootjes afvallen of meer spieren krijgen. Als je personal training in Amsterdam gaat doen kan je dit zeker voor elkaar krijgen. Wat natuurlijk super fijn is aan personal training in Amsterdam. Al die aandacht zal je echt fit maken.

Lekker buiten

Je kan personal training in Amsterdam doen waar je wil. Je kan in een sportschool als je wil. Maar Amsterdam heeft ook erg veel mooie en ruime parken. Dan kan je lekker personal training in Amsterdam buiten gaan doen. Dat kan heel erg fijn zijn als het een warme zomerdag is. Dan wordt het binnen natuurlijk stikheet. Dan is personal training in Amsterdam natuurlijk veel lekkerder om buiten te doen. Dan zal het een stuk minder warm zijn. En je krijgt dan terwijl je personal training in Amsterdam aan het doen bent ook lekker frisse lucht. Dat is erg gezond.

Leuk

Personal training in Amsterdam kan een stuk leuker zijn dan in je eentje gaan sporten in een sportschool. Je wordt natuurlijk gestimuleerd door degene die de personal training voor je verzorgt. En deze persoon neemt ook alle spullen mee voor de les. Dat is natuurlijk een groot voordeel van personal training in Amsterdam. Je hoeft alleen jezelf mee te nemen en natuurlijk een positieve energie. Daarna kan je lekker aan je personal training in Amsterdam gaan beginnen. Je kan personal training in Amsterdam zo vaak doen als je wil. En wat de instructeur je natuurlijk adviseert en zegt dat goed voor je is.{ Comments are closed }

Koudschuim matrassen getest 2021

Koudschuim matrassen getest 2021

Koudschuim matrassen worden veel verkocht. Een koudschuim matras is vaak een goed matras voor de meeste mensen. Wat koudschuim zo kenmerkend maakt, is het feit dat het een open celstructuur heeft, waardoor het materiaal een goede ventilatie en vochtdoorlating biedt – met een koel slaapgevoel tot gevolg.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een materiaal dat gemaakt wordt van Polyurethaan. Consumenten denken vaak dat koudschuim koud is. Dit is echter niet het geval. Een betere naam voor koudschuim is High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met een hoge veerkracht.

Voordelen koudschuim matras

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. De open celstructuur zorgt dat het materiaal uitstekend ventileert en vocht goed opneemt. Koudschuim kent een zeer lange levensduur. Kuilvorming komt bij koudschuim dan ook niet voor. Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen. Dit houdt in dat het schuim zodanig aanpast aan het lichaam dat het voldoende ondersteuning biedt waar nodig. Koudschuim matrassen kennen vele voordelen. Een groot voordeel van koudschuim is het feit dat het schuim goed ventileert en goed de vocht opneemt. Hierdoor is het schuim zeer geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten. Verder kent een koudschuim matras een hoge conformiteit, ofwel een hoog aanpassingsvermogen. Het voordeel hiervan is dat het matras zich vormt naar de contouren van het lichaam. Dit gecombineerd met een goede bedbodem zorgt ervoor dat het lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en de wervelkolom een natuurlijke curve heeft. Ook is koudschuim allergievrij en geeft het schuim geen geur af. Daarnaast zijn de koudschuim matrassen erg duurzaam. De matrassen gaan gemiddeld 12 jaar mee. Hiermee hebben de koudschuim matrassen de langste levensduur van alle soorten matrassen.

  • Ventileert goed en neem vocht goed op (goed voor mensen die nachtelijk zweten)
  • Hoge conformiteit, dus vormt zich naar de contouren van het lichaam
  • Allergie- en geurvrij
  • Enorm duurzaam

Nadelen koudschuim

Koudschuim matrassen kennen haast geen nadelen. Het enige nadeel, die men als consument kan ervaren, is het feit dat koudschuim matrassen relatief duurder zijn dan andere matrassen.

HR-waarde

Het beste koudschuim heeft een relatief hoge HR-waarde. HR staat voor High Resilience, ofwel ‘hoge veerkracht’. HR-waarden geven, net zoals de SG-waarde, het soortelijk gewicht weer. Met het soortelijk gewicht wordt bedoeld hoeveel koudschuim er per kubieke meter gebruikt is. De beste HR waarde voor matrassen is HR 45 t/m 65. Lager dan HR 40 kun je beter vermijden aangezien dit het schuim week maakt. Belangrijk is bij het aanschaffen van een koudschuim matras, dat u let op de dichtheid van het schuimrubber. Een dichtheid van 45 kg/m³ garandeert een hoge kwaliteit.

Bij schuimrubber geldt de regel; hoe hoger de dichtheid hoe meer comfort en kwaliteit het matras heeft!

Koop geen gecomprimenteerde matrassen. 

Matrassen comprimeren voor transport is geen goed idee. Matrassen strak oprollen of plat indrukken is een ideale manier om het volume te verkleinen en handig voor transporteurs maar voor de mensen die het matras gaan beslapen is het af te raden want door het samendrukken van de materialen neemt de veerkracht af en zal het comfort verloren gaan.

Wat kost een goed koudschuim matras?

Een goed koudschuim matras (HR 50 of meer) in de maat 90 x 200 met een luxe matrastijk en een dikte van 20 cm zou minimaal € 400,- moeten kosten. Maar een echt topkwaliteit koudschuim matras met een dikte van 25 cm opgebouwd uit meerdere lagen koudschuim met een hoge HR 65 waarde en met een luxe dik gewatteerde natuurlijke tijk zou zo maar tussen de €800,- en €1200 kunnen kosten.

Wat is het beste koudschuim matras?

Dit is een bijzonder lastige vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Eigenlijk bestaat er niet zoiets als het beste matras en dus ook niet het beste koudschuim matras. Het beste koudschuim matras is het koudschuim matras wat het beste bij u past. Onze matrassen test laat veel verschillende goede matrassen zien. Zoals aangegeven in dit artikel zijn er wel bijzonder grote kwaliteitsverschillen en zijn er meerdere punten waar u op zou kunnen letten. Het beste koudschuim matras zou: een dikte van minimaal  25 cm moeten hebben, een HR-waarde van het liefst boven de HR50, minimaal 7 zones en  opgebouwd uit 2 of 3 lagen (voor stabiliteit). Het kan helpen als het matras ook ventilatie kanalen heeft voor extra ventilatie. De tijk van het matras moet afritsbaar- en wasbaar zijn op tenminste 60 graden en het liefst van een natuurlijk materiaal (bijvoorbeeld Bamboe of Tencel). Een matras waar ik zelf geweldige ervaringen mee heb is de Comfort Premium Air koudschuim matras maar er zijn er natuurlijk veel meer te koop.

Koudschuim en ziekenhuizen

Zo goed als ieder ziekenhuis gebruikt koudschuim matrassen. Waarom? Ten eerste kan koudschuim grote gewichtsverschillen aan en daarnaast gaat het lang mee, met weinig kans op kuilvorming. Koudschuim matrassen zijn volledig hypo-allergeen en waarschijnlijk is dit de hoofdreden dat koudschuim matrassen tegenwoordig in vrijwel alle ziekenhuizen worden gebruikt.

Welke maat koudschuimmatrassen kopen?

In welke maat zijn koudschuimmatrassen verkrijgbaar?

  • Baby- en Kindermatrassen: 70×140 cm, 60×120 cm
  • Matrassen voor singles: 80×200 cm, 90×200 cm, 100×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm
  • Matrassen voor koppels: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 200×200 cm

Koudschuim versus traagschuim

Het verschil tussen een koudschuim matras en een traagschuim matras is zeker de lig-ervaring. traagschuim past zich nog wat meer aan. Het vormt zich naar het lichaam en zorgt zo voor een uniek gevoel. Draaien en bewegen tijdens de slaap is echter zwaarder dan op een koudschuimmatras. Voor zeer onrustige slapers is het traagsschuimmatras daarom minder geschikt.  Over het algemeen hebben traagschuim matrassen superieure eigenschappen met betrekking tot het liggen. Omdat traagschuim matrassen op een onvergelijkbare wijze de ligging goed ondersteunen.
Deze matrassen zorgen voor een forse vooruitgang voor mensen die kampen met (onder)rug-, spierklachten en doorliggen (decubitus is onmogelijk vanwege het drukverlagende effect, dit zorgd dus voor de perfecte doorbloeding). Het voordeel is dat het materiaal uw gewicht evenwichtig zonder drukpunten draagt. Uw spieren zullen maximaal ontspannen. Wij bieden twee verschillende soorten traagschuim; nasa traagschuim zoals iedereen het kent, ook hebben wij door de nieuwe technieken een nieuw soort in ons assortiment de zo geheten “snel werkende traagschuim”. Het voordeel hier van is het ademende memory foam met een kleine celstructuur. Het “snel werkdende traagschuim” heeft niet alleen het voordeel dat het beter ademt / ventileert maar ook het voordeel dat het snel de vormen van het lichaam aan meemt.

 

 

https://slaapwijsheid.nl/

{ Comments are closed }

Lekker fit met hardlopen Nijkerk

Cenc-computers

Lekker Hardlopen in Nijkerk is een vorm van atletiek. Hardlopen is één van de snelst groeiende en meest populaire sporten. Niet alleen in de wereld, maar ook in Nederland. Zo is hardlopen Nijkerk dus ook in Nederland gevestigd. Ongeveer veertig procent van de nederlanders loopt weleens hard. Hardlopen Nijkerk is heel goed voor jong en oud. Heb je na de feestdagen in December van het oude jaar veel en lekker gegeten en ben je wat kilo’s aangekomen? Dan is hardlopen Nijkerk aan het begin van het nieuwe jaar een start om deze extra kilo’s weer kwijt te raken. Ingewikkeld hoeft het proces om af te vallen niet te zijn. Hardlopen Nijkerk does the job! Je hebt echt geen geweldige buikspieroefeningen nodig om het extra gewicht kwijt te raken. Met hardlopen doe je veel meer dan alleen je buik. Of speciaal uit huis te gaan om uiteindelijk naar de gym te gaan. Dit kost je alleen maar geld en tijd. Hardlopen is heel erg simpel. Je kunt je eigen tijd indelen en is trouwens een goedkope sport. Hardlopen op je eigen tempo, manier en omgeving. Kortom wanneer en waar je wilt. Ook al zijn het rondjes rondom je huis of erf.

Voordelen hardlopen

Hardlopen Nijkerk heeft voordelen. Door hardlopen krijgt men een sterker hart. Het kan soms voorkomen dat men een hartaanval krijgt. Hardlopen kan de kans op hartziekten verminderen. Hardlopen versterkt de bloedvaten hetgeen betekent dat er meer bloed naar het hart en lichaam toe wordt gepompt. Op deze manier is de kans op hartaanvallen klein. Ook zorgt hardlopen voor een lagere risico op diabetes. Door vaker te lopen worden er mitochondriën aangemaakt in de cellen welke nodig is voor de omzet van glucose in energie met als gevolg dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Kortom is hardlopen Nijkerk goed voor de gezondheid, lichaam en geest.

 

 

 

{ Comments are closed }

De e-sigaret heeft veel te bieden

Sinds de opkomst van de e-sigaret, in het jaar 2000, is de populariteit hiervan immens gestegen. Zo’n e-sigaret, waarvan de volledige naam elektronische sigaret is, verdampt een vloeistof van smaakstoffen dat is gemengd met andere stoffen. Dit mengsel, ook wel genoemd e-liquid, wordt in de e-sigaret zéér heet waardoor deze verdampt, deze dampen kunnen dan door de gebruiker worden geïnhaleerd. Zodra een product als deze populair wordt, gaan allerlei bedrijven kijken naar hoe zij een variant of toevoeging hierop de markt op kunnen brengen. Zo zijn er tal van modellen en smaken beschikbaar, hierdoor is verveling uitgesloten.

Vervangen van vloeistof

Het overgrote deel van de e-liquids bestaan uit vier ingrediënten; propyleenglycol, plantaardige glycerine, nicotine en smaakstof. Deze e liquids worden gekenmerkt door een PG/VG verhouding. Als de e-sigaret gebruik maakt van een hogere weerstand dan 1.0 Ohm, dan is een hogere PG verhouding ideaal. Bij een e-sigaret met een lagere weerstand dan 1.0 Ohm is een hoge VG verhouding een betere keuze. De gemiddelde e liquid heeft een houdbaarheidsdatum van twee jaar, dit betekent niet perse dat de liquid niet meer te dampen is na deze datum, maar het kan zijn dat de smaak hiervan is afgenomen. Bij verkleuring van de inhoud komt dit meestal omdat de nicotine in het product langzaam aan het afnemen is. Hoelang een flesje liquid meegaat is volledig afhankelijk van het damgedrag, bij intensief gebruik zal het flesje sneller opraken. In de meeste e-sigaretten past maximaal 2ml en een fles wordt meestal geleverd in een 10 ml variant, hierdoor is vijf keer hervullen mogelijk. Wanneer er 2ml in de e-sigaret zit kan de gemiddelde gebruiker er 3 tot 5 dagen mee vooruit.

Allerlei varianten

Aan de e liquid worden aroma’s toegevoegd om diverse smaken te kunnen nabootsen. Er toevoegen of weglaten van nicotine is een geheel vrijwillige keuze, het langzaam afbouwen van nicotine is aan te raden voor mensen die van regulier tabak naar de e-sigaret wilt overstappen. Het afbouwen van de nicotine is één van de sterke punten van de e-sigaret, zo kan ieder voor zichzelf het nicotinegehalte aanpassen, totdat er wellicht zelfs zonder nicotine gedampt kan worden. De e-sigaret betreft een groot assortiment aan modellen en smaken. De shishapen is hier zo’n specifiek type van. De “pen” zorgt dat de smaak van een waterpijp wordt nagebootst. Zo’n shishapen bevat zeker geen tabak en in het overgrote deel ook geen nicotine.

{ Comments are closed }

Wat we weten over elektronische sigaretten

E-sigaretten bevatten meestal nicotine en kunnen ook andere schadelijke stoffen bevatten. Er is veel tegenstrijdige informatie over hen. We hebben nog veel te leren, maar dit is wat we momenteel weten.

Een e sigaret is bekend onder veel verschillende namen. Ze worden vaak e-cigs, e-hookahs, vapes, vape-pennen, tanksystemen of mods genoemd. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten – sommige zien eruit als een gewone sigaret, andere zien er heel anders uit. Er wordt veel gesproken over e-sigaretten. Een deel ervan is waar, maar een deel niet.

Mogelijk hebt u advertenties of verhalen op internet gezien die zeggen dat een e sigaret niet schadelijk zijn, of een goede manier zijn om rokers te helpen stoppen met roken. Artsen en onderzoekers hebben echter nog veel te leren over de gezondheidseffecten van e-sigaretten. Hoewel e-sigaretten misschien minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten, betekent dit niet dat ze onschadelijk zijn.

Wat zijn e-sigaretten?

E-sigaretten zijn apparaten op batterijen die werken door een vloeistof op te warmen tot een aerosol die de gebruiker in- en uitademt. De vloeistof van de e-sigaret bevat doorgaans nicotine, propyleenglycol, glycerine, smaakstoffen en andere chemicaliën. Nicotine is de verslavende drug die in gewone sigaretten en andere tabaksproducten wordt aangetroffen. Onderzoek toont aan dat aerosol voor e-sigaretten vaak stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn, waaronder smaakstoffen (zoals diacetyl, dat verband houdt met longziekte), metalen (zoals lood) en andere ziekteverwekkende chemicaliën.

Zijn e-sigaretten gereguleerd?

Bedrijven die e-sigaretten maken of verkopen, moeten bepaalde voorschriften van de Food and Drug Administration (FDA) volgen. Alleen mensen van 18 jaar en ouder mogen bijvoorbeeld e-sigaretten kopen. Onderzoekers werken er hard aan om meer informatie te verzamelen over e-sigaretten en hoe ze worden gebruikt. Deze informatie kan leiden tot aanvullende regelgeving en kan nuttig zijn om het publiek te informeren over wat er in e-sigaretten zit en de mogelijke gezondheidsrisico’s van het gebruik ervan.

Kunnen e-sigaretten mensen helpen om te stoppen met roken?

E-sigaretten zijn niet goedgekeurd door de FDA als hulpmiddel bij het stoppen met roken. Tot dusverre toont het onderzoek aan dat er beperkt bewijs is dat e-sigaretten effectief zijn om rokers te helpen stoppen. Er zijn andere bewezen, veilige en effectieve methoden om te stoppen met roken. Een manier om te beginnen is om met uw arts, verpleegkundige of een getrainde quitline-adviseur te praten om de beste strategieën voor u te vinden.

Veel mensen gebruiken hulpmiddelen die stoppen met roken, zoals nicotine vervangende therapie (NRT), in de vorm van een pleister of kauwgom, waarvan artsen en andere experts het erover eens zijn dat dit een van de meest nuttige hulpmiddelen is die rokers kunnen gebruiken om te stoppen.

{ Comments are closed }

intropsectie tegen stress

Er mankeert iets aan, maar wat?

Als je ziek bent, of depressief, of chronisch moe … dan is het belangrijk om te onderzoeken wat er aan jouw leven mankeert. Of beter gezegd: waar heb je gebrek aan, welk tekort is dat?

Vijftig jaar geleden was de eerste vraag van de huisarts aan de patiënt ‘wat mankeert er aan’. En daarmee bedoelde hij niet alleen het lichaam. De huisarts was toen nog een vertrouwenspersoon, waar ook de dagelijkse zorgen mee gedeeld werden. In deze tijd, met de bekende 10-minuten gesprekken, is er nog nauwelijks aandacht voor de totale zieke mens. Dus is er werk aan de winkel voor onszelf.

Waarom zit je niet lekker in je vel? Welke stress of zorgen ken je? Wat belast je, waar heb je schoon genoeg van, welke frustratie komt telkens weer boven? Hoe gelukkig of ongelukkig voel je je?

Het antwoord op deze vragen is niet altijd voor de hand liggend en soms moeilijk te vinden. Maar in bijna alle gevallen heeft het te maken met jou in relatie tot andere mensen: tot je vrienden of familie, tot je werk of collega’s. En daarmee heeft het alles van doen met jouw zelfvertrouwen of zelfrespect, met je angst om zwak over te komen of om iets of iemand te verliezen. Kortom met de angst om ‘je eigenlijke zelf te zijn’.

Durf naar binnen te kijken

Als je echt durft te kijken naar wat er aan je leven mankeert, dan heb je daar veel tijd voor nodig. Tijd om dingen werkelijk te onderzoeken en te voelen, zonder dat je daarin gestoord wordt door anderen. Maar als je deze tijd en de moed weet op te brengen, dan zal je dat veel leren over jezelf en jouw kwalen. Ga lekker zitten mijmeren, zet eventueel wat muziek op en stel vragen aan jezelf: waar baal ik van, hoe komt het dat ik daar van baal, wat moet ik doen om dat gevoel op te heffen of te voorkomen, wat voor mogelijke consequenties heeft dat … en zo voort.

En schrijf die dingen op, zodat je daar –in het gesprek met jezelf- steeds naar terug kunt kijken. Want mocht je denken dat dit proces zo maar klaar is, dan moet ik je teleurstellen. Een proces van intropsectie kan wel even duren maar het is absoluut de moeite waard. Waarom je energie gebruiken om de rest van de wereld te leren kennen als je jezelf nog niet eens kent?

{ Comments are closed }

Verzwaringsvesten en hun voordelen

Cenc-computers

Heb jij al eens gehoord van een verzwaringsvest of een drukvest? Simpel gezegd is een verzwaringsvest een vest gevuld met gewicht en een drukvest geeft druk op het lichaam door bijvoorbeeld elastisch materiaal of lucht.  Ondanks dat het misschien vreemd in de oren klinkt, heeft een verzwaringsvest heel veel voordelen. Een verzwaringsvest kan namelijk perfect ondersteunen bij iemand die problemen ervaart in de prikkelverwerking. In deze blog zullen we de voordelen van een verzwaringsvest op een rijtje zetten.

Wat doet een verzwaringsvest?

Een verzwaringsvest geeft regelrechte druk op de diepe sensoren in ons lichaam. Namelijk de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten. Deze sensoren geven een seintje aan onze hersenen die verteld dat de omgeving veilig is en het lichaam dus mag kalmeren. Het is vergelijkbaar met een stevige knuffel. Een stevige knuffel biedt namelijk ook troost, waardoor het lichaam kan kalmeren. Een verzwaringsvest kan helpen bij de volgende factoren:

1. Een verzwaringsvest helpt met goed omgaan met stresssituaties en oplopende frustraties en spanningen.

2. Een verzwaringsvest help kalmeren wanneer er sprake is van overprikkeling;

3. Een verzwaringsvest kan goed helpen bij het verbeteren van de concentratie gedurende een dag op of een specifiek moment;

4. Een verzwaringsvest stimuleert rustige overgangen tussen activiteiten kunnen maken zonder hierbij in de stress te schieten;

Voor wie werkt een verzwaringsvest?

Een verzwaringsvest zorgt er voor dat er diepe druk wordt gegeven aan het bovenlichaam. Zoals we in andere blogs al hebben beschreven geeft diepe druk een kalmerend effect. Diepe druk wordt onder andere toegepast bij mensen met: HSP (hoog gevoeligheid), sensorische integratie problemen, autisme, ADD, ADHD, slaapstoornissen, angststoornissen of een burn-out. In het algemeen kan dus worden gesteld: Mensen die problemen ervaren in de prikkelverwerking.

https://www.sensolife.nl/c-4632493/verzwaringsvesten/

{ Comments are closed }

Acupunctuur Leusden helpt je om je lichaam weer in balans te brengen

Cenc-computers

Acupunctuur is een behandelmethode vanuit de Chinese geneeskunde dat als doel heeft om het lichaam weer in balans te brengen. Laat je helpen door Acupunctuur Leusden om je lichaam weer in balans te brengen en je weer een vrij en mooi leven te bieden zonder lichamelijke en geestelijke lasten. De behandeling van acupunctuur Leusden bestaat uit het plaatsen van naalden in het lichaam op bepaalde behandelpunten. Deze behandelpunten staan in verbinding met de energiebanen in het lichaam. Hierdoor wordt snel je energie binnen  je lichaam herstelt. Acupunctuur is een oude techniek die bestaat uit de Chinese geneeskunde om doormiddel van het plaatsen van naalden in het lichaam op bepaalde plaatsen ziekten te behandelen en pijn te verlichten. De speciale punten die hiervoor worden gekozen heten meridianen, dit zijn energiebanen waar de energie van de organen langs stroomt.

Acupunctuur Leusden helpt je om pijn te verlichten en ziekten te behandelen

Acupunctuur Leusden kan je helpen om zo snel mogelijk van klachten af te komen. Acupunctuur helpt tegen heel veel verschillende klachten en is dus een hele goede manier om weer pijnvrij te leven. Acupunctuur Leusden is de beste manier om snel van pijn, lichamelijke klachten, geestelijke klachten en verslavingen af te komen. Ook van dingen zoals allergieën kan je met behulp van acupunctuur hier snel vanaf komen. Acupunctuur is deel van de Chinese geneeskunde en is al eeuwen oud, het werkt nog steeds super goed en de kwaliteit hiervan wordt meestal onderschat. Deze geneeskunde is al heel oud en wordt nog steeds gebruikt, dat bewijst hoe goed het is. Als je last hebt van de hiervoor beschreven klachten dan kan acupunctuur Leusden je helpen. Het kan namelijk zijn dat de energie banen in je lichaam niet in balans zijn. Kijk eens op Acupunctuurpuur.nl.

{ Comments are closed }

Op zoek naar een implantoloog?

Cenc-computers

Het kan altijd gebeuren dat er tijdens een ongeluk iets gebeurd met je tanden. Er breekt een stukje af of je tand gaat er helemaal uit. Dit is natuurlijk niet mooi en moet dan ook zo spoedig mogelijk opgevuld worden. Een implantoloog kan gebruik maken van tandimplantaten om jouw gebit weer mooi en recht te maken. Het is daarbij wel fijn om een tandarts te hebben waar je je fijn bij voelt, want het is natuurlijk niet een hele leuk afspraak. Staalwijk Tandartspraktijk is gespecialiseerd in implantologie en wordt aangeraden als je tandimplantaten nodig hebt. Voor alleen een normaal tandartsbezoek is dit ook een goede praktijk. Vind je zo’n behandeling nou erg spannend? Ze zijn ook gespecialiseerd in het doen van behandelingen van mensen met angst. Woon je dus in omgeving Utrecht en ben je op zoek naar een implantoloog in Utrecht, bezoek dan even hun website.

De tandartspraktijk en de kwaliteiten

Naast de specialisatie in implantologie, zijn ze, zoals hierboven vermeld, ook gespecialiseerd in tandheelkunde. Jouw gezondheid en tevredenheid staat in ieder geval centraal, dus je zult er altijd met een goed gevoel weer vertrekken. Ze nemen namelijk altijd gewoon de tijd voor je, zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Last van angst? Dan maken ze gebruik van hypnosetechnieken om je gerust te stellen.

Een nieuwe tandarts

Ben je bijvoorbeeld verhuisd naar Utrecht, bevalt je oude tandarts niet of moet je eenmalig naar de implantoloog? Dan is het belangrijk om een goed gevoel te krijgen bij de Tandartspraktijk. Je gebit is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van je gezicht. Er wordt namelijk vaak als eerste naar iemands mond gekeken. Daarom wil je ook dat dit er goed en verzorgd uitziet. Dus ben je wel geïnteresseerd naar deze praktijk? Lees je dan nog even goed in.

Een afspraak maken bij deze praktijk

Voelt deze tandartspraktijk goed en wil je meer informatie ontvangen of al een afspraak maken? Je kan je gegevens achterlaten op de website, zodat je daarna wordt terug gebeld. Je kan natuurlijk ook zelf contact opnemen. Bel ze dan gewoon even op of loop binnen bij de praktijk.

https://www.staalwijktandarts.nl/

{ Comments are closed }

Hoogsensitief: alles over een hoogsensitief persoon

Cenc-computers

Als je tegen mensen zegt dat je een hoogsensitief persoon bent, word je raar bekeken. In onze maatschappij, waar alles sneller moet, kan het leven voor een hoogsenstitief persoon moeilijk zijn. Dit komt omdat deze persoon veel gevoeliger is voor indrukken en prikkels van de buitenwereld. 

Hoogsensitiviteit: karakter

Hoogsensitiviteit is niet iets dat de laatste jaren is uitgevonden. Al in het begin van de jaren 1990 deed dr. Elaine Aron onderzoek naar deze karaktertrek. Deze karaktertrek zorgt er voor dat een hoogsensitief persoon (of HSP) sneller overprikkeld geraakt en zich zal terug trekken. Omdat ze subtielere verschillen in stemmingen en lichaamstaal van andere mensen oppikken, zijn ze geneigd om drukke, sociale gebeurtenissen uit de weg te gaan en zich af te zonderen. 

Overprikkeling en gevoeliger

Omdat ze gevoeliger zijn, merken ze beter kleine verschillen op in kleuren, kleding, maar ook in fouten. Door hun gevoeligheid voor de noden van anderen, zullen ze vlugger mensen helpen, zonder rekening te houden met zichzelf. Op de werkvloer zullen ze zichzelf onbewust overladen met te veel werk. Dit kan dan leiden tot stress en indien dit niet wordt aangepakt, is een burn-out het gevolg. Het is niet altijd negatief. HSP’ers zijn erg creatief, zorgzaam en empathisch. Doordat ze vlug prikkels opnemen, krijgen ze ook sneller inzicht in een probleem. En dankzij hun creatieve geest leveren ze originele oplossingen aan. 

Teveel prikkels zorgen bij een HSP voor overprikkeling. Hierdoor verliezen ze het contact met zichzelf en hebben geen energie meer over voor zichzelf. 

Kindertijd

Al vanaf de kindertijd is hoogsensitiviteit merkbaar. Om het kind hier zo goed mogelijk mee te leren omgaan, dient het zo vlug mogelijk op een evenwichtige manier de eigen noden en behoeftes te kennen en te leren luisteren naar de eigen hooggevoelige kant en de signalen van het lichaam. Een raad die tevens voor hoogsensitieve volwassenen opgaat.

https://www.zoma-opleidingen.nl/

{ Comments are closed }