Browsing: Energie

CR 2032 batterijen; de kenmerken en toepassingen

Cenc-computers

Als jij een weegschaal, meetapparatuur, een babymonitor of speelgoed hebt en de batterijen moeten vervangen worden, dan is de kans groot dat je daar CR 2032 batterijen voor nodig hebt. Deze vallen onder de categorie knoopcel batterijen zijn bijzonder gangbaar en te krijgen bij elke batterijenwinkel, zowel online als in de winkelstraat. Je vervangt CR 2032 batterijen gemakkelijk zelf en ook de aanschaf zal je weinig geld kosten. Het is alleen belangrijk dat je de juiste batterij aanschaft. De kenmerken en de toepassingen van deze veelzijdige batterij vind je hier.

 

De kenmerken van CR 2032 batterijen

De CR 2032 batterij is een knoopcel batterij. Dat betekent dat het de vorm heeft van een knoop, dus een cirkel met een bepaalde dikte. De afmetingen lees je af aan de naam van de batterij. CR2032 batterijen hebben bijvoorbeeld een diameter van 20 millimeter en een dikte van 3,2 millimeter. Daarmee zijn ze dus vrij groot en plat. CR 2032 batterijen leveren 3V aan vermogen en dat betekent dat ze voor een groot aantal situaties in te zetten zijn. Kijk ook naar het aantal Ampère om te zien hoe lang jouw batterij mee kan gaan. Een capaciteit van 220 mWh betekent dat je een lange levensduur kunt verwachten. Er worden ook batterijen met een hogere- en een lagere capaciteit aangeboden.

 

Wat kun je met deze batterij?

Knoopcelbatterijen worden gebruikt voor apparaten die minder stroom nodig hebben. De capaciteit is laag en dat betekent dat ze in te zware apparaten snel leeg zouden raken. CR 2032 batterijen zal je daarom aantreffen in elektronische weegschalen, in meetapparatuur, in speelgoed, in babymonitors, in LED verlichting, rekenmachines en kleine zaklampen. Het is een bijzonder veelzijdige batterij die, als je een kwalitatief merk aanschaft, lang mee kan gaan.

 

Verschillende namen

Om het je wat lastiger te maken worden CR 2032 batterijen ook onder andere benamingen aangeboden. Soms zie je alleen 2032, andere keren wordt dit voorafgegaan door BR, DL of KC en weer andere keren zie je zelfs SB-T15, 5004LC of ECR2032. Dit zijn allemaal benamingen voor dezelfde batterij.

 

Kies voor kwaliteit

Bij het uitkiezen van CR 2032 batterijen is kwaliteit belangrijk. Je zult zien dat de capaciteit van de batterij bij de duurdere- en betere merken hoger is en dat betekent dat ze langer meegaan. De apparaten waar CR 2032 batterijen veel voor worden gebruikt staan niet altijd aan. Deze leg je soms weken of maanden weg om ze daarna weer opnieuw te gebruiken. Daarom is een kwalitatieve lithium batterij de beste keuze. Deze lopen niet leeg als ze een tijd stilstaan en ook niet bij temperatuurverschillen.

 

Neem de batterij mee naar de winkel

Als je zeker weet dat je met de juiste batterij naar huis gaat, dan neem je de oude batterij mee naar de winkel. Er kan nog wel eens verwarring ontstaan over de verschillende benamingen van dezelfde batterij. Een medewerker helpt je dan bij het vinden van het beste exemplaar voor jouw apparaat. Zo weet je zeker dat je altijd met de juiste batterij thuis komt. Bestel al je batterijen bij Batterijenstunter.nl.

{ Comments are closed }

Inbraakpreventie voor bedrijven

Cenc-computers

Je kostbaarste bezit is je leven. Daarna komen de levens van de mensen die je liefhebt. Daarna komt je idee, je denkkracht en je concepten. Als je een eigen bedrijf hebt, is de diefstal van jouw idee, concept of plan verschrikkelijk. Je hebt zo lang en hard ergens voor gewerkt, en dat alleen maar om het in het niets te zien te verdwijnen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden en gelukkig zijn wij van Groenwegen specialist op het gebied van elektrotechniek, beveiligingen en telecom. Sinds 1981 leveren en installeren van beveiligingssystemen die uw leven veiliger maken. Zo maken wij samen de kans op diefstal zo klein als maar mogelijk. In dit artikel geven wij tips voor de beste bedrijfsbeveiliging.

 

Allereerst moet je natuurlijk een inbraakalarm aan schaffen, op deze manier kan niemand ongemerkt uw bedrijf binnensluipen. Bij Groenewegen Delft hebben we een zeer uitgebreide  collectie van inbraakalarmen die vanzelfsprekend leehnavasor allemaal voldoen aan de kwaliteitseisen geïnstalleerd en zijn storingsvrij. Zo kan je met een gerust hart ’s avonds naar huis gaan zonder je zorgen hoeven te maken om de veiligheid van je bedrijf en idee.

 

Hiernaast is het ook van groot belang om een goed overzicht te hebben van hoeveel sleutels er zijn en wie allemaal een sleutels heeft. Zorg ervoor dat je medewerkers te vertrouwen zijn en geef zo weinig mogelijk mensen een sleutel. Zorg er ook voor dat een enkele sleutel niet op alle sloten kan. Wij van Groenewegen kunnen u helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Bovendien is het het meest veilig om anti inbraakstrips bij de ingangen te plaatsen, zo kunnen dieven die een sleutel hebben toch moeilijk naar binnen. Ook kunt u beveiligers inhuren die uw pand dag en nacht bewaken.

 

Dus, aarzel niet en neem contact met ons op. Voor vragen, tips of opmerkingen staan wij graag voor u klaar.

https://www.groenewegendelft.nl/

{ Comments are closed }

Onderhoud noodstroomaggregaat

Cenc-computers

Een noodstroomaggregaat: wat is dat?

Een noodstroomaggregaat heeft absoluut periodiek onderhoud nodig om te kunnen garanderen dat alles blijft functioneren. Maar eerst: wat is een noodstroomaggregaat eigenlijk? De gankelijke afkorting voor dit apparaat is NSA. Dit is een apparaat dat fungeert als stroomtoevoer. Het is voor verschillende doeleinden inzetbaar, zoals tijdens een festival op een weiland of als backup voor wanneer de stroom binnen een ziekenhuis uitvalt. Een generator draagt dus veel verantwoordelijkheid. Onderhoud aan jouw noodstroomaggregaat mag dus niet ontbreken.

Is onderhoud voor mijn noodstroomaggregaat nodig?

Een noodstroomaggregaat doet dienst als stroompunt als er op dat moment op die plek geen beschikking is over een regulier stroomnetwerk. Je moet er te allen tijde op kunnen vertrouwen dat deze zijn werk honderd procent correct doet. In sommige situaties kan deze namelijk levens redden. Ook bij minder bedreigende situaties kan een aggregaat de oplossing zijn voor een groot probleem. Van belang is dus dat jij zorgt dat het werk continu kan doorgaan door middel van een NSA. Onderhoud hieraan is dus zeer belangrijk.

Hoe zorg ik voor dat onderhoud?

Op een bepaald moment moet je kijken of je NSA nog voldoende naar behoren werkt. Als je een aggregaat koopt dan moet je weten dat er vaak een jaarlijkse inspectie verplicht is om uit te voeren. Daarnaast is het verstandig om zelf ook maandelijks een controle uit te voeren over je aggregaat. Je kunt dit doen door te kijken naar visuele aspecten. Zie je bijvoorbeeld een lekkage of hoor je een vreemd geluid?

Proefdraaien is een goede methode

Proefdraaien is ook een slimme zet als het gaat om het controleren van je noodstroomaggregaat. Er zijn twee soorten proefdraaien. Zo kun je onbelast proefdraaien en belast proefdraaien. In het eerstgenoemde voorbeeld kijk je naar het feit of de NSA aanslaat en of de motor stabiel blijft draaien. Ga je vervolgens belast proefdraaien, dan kun je direct zien op je aggregaat het beoogde vermogen ook constant kan leveren. Let daarbij op dat bij onbelast proefdraaien de brandstof slechts deels wordt verbrandt. Hierdoor ontstaat snel roetvorming, wat niet goed is voor de aggregaat.

Een specialist kan je helpen

Uiteraard kun je alles zelf checken, maar als je niet zeker weet hoe dit moet kun je het beste samenwerken met een deskundige op dit gebied. Deze kan jou adviseren over de beste manieren waarop jij je noodstroomaggregaat kunt onderhouden.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/onderhoud-noodstroomaggregaat-nsa/

{ Comments are closed }