Cenc-computers

Als je kinderen hebt, dan wil je natuurlijk het beste voor ze. Je wenst dat ze betere en meer kansen hebt dan jij ooit hebt gehad en je wil ze ook beschermen tegen gevaren. Als ouders doe je alles om maar te zorgen dat jouw kinderen helemaal gelukkig zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat je ze alles moet geven waar ze om vragen, het betekent juist dat je ze alle vaardigheden en wijsheid mee moet geven om later zelfstandig de wereld in te gaan. Dit klinkt allemaal wel heel erg leuk, maar hoe doe je dat dan? Kinderen groeien en ontwikkelen zich het best in een omgeving waar ze zich echt veilig voelen. Als ouders is het dus aan jou de taak om jouw huis een veilige have te maken voor je eigen kinderen. Vanaf kleins af aan is dit heel belangrijk. Hoe doe je dit dan? Dat doe je op twee manieren.

 

De eerste manier om je kinderen een goed thuis te geven, is door er voor te zorgen dat jij er voor ze bent op de momenten dat ze je nodig hebben. Dat betekent dat jullie samen een goede band opbouwen en dat kan alleen als jullie veel tijd samen doorbrengen. Dat kan je overal doen, maar als je tegelijkertijd een veilig huis wil creëren, kan je dat het beste thuis doen. Zorg dat je samen eet, samen speelt en gewoon samen thuis tijd doorbrengt. Zo bouw je de beste band met je kinderen op en voelen je kinderen zich thuis op hun plek.

 

De tweede manier waarop je je kinderen een veilig thuis kan geven, is de letterlijke manier. Vooral voor kleine kinderen is het belangrijk dat er geen obstakels zijn waar ze van af kunnen vallen of zich aan kunnen stoten. Plaats daarom bijvoorbeeld een hekje onder aan de zoldertrap en plaats een trap balustrade bij de trap. Zo creëer je veiligheid en zekerheid.

https://www.lamiwood.nl/