Total Health combineert Chinese geneeskunde met Westerse ideeën in de opleiding Voetreflexologie. De academie probeert de kwaliteit van leven op een ontspannen maar ook professionele, prettige en duurzame manier te bevorderen. Hierbij staan vitaliteit, gezondheid en fit blijven centraal. De werkwijze van Total Health is hierbij uniek. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bijhorende therapievormen, ervaren therapeuten, professioneel lesmateriaal, nascholing, interessante workshops en persoonlijke begeleiding. De combinatie van theorie en praktijk geeft jou een andere kijk op gezondheid en innerlijke rust.

Wat leer je tijdens een opleiding Voetreflexologie

De studie Voetreflexologie is een driejarige opleiding. Tijdens deze opleiding ga je op studiereis naar China met Total Health. Studenten richten zich in het eerste jaar op onder andere de ontwikkeling, werking  en filosofie van de voetreflexologie. Ook is het belangrijk om tijdens het eerste jaar praktijkervaring op te doen middels een externe stage in bijvoorbeeld een bejaardentehuis of ziekenhuis. Wanneer je het eerste jaar met succes hebt afgerond, mag je doorstromen naar het tweede jaar. Hier verdiep je je verder in de Chinese en energetische geneeswijzen. Ook krijg je les over verschillende massagetechnieken zoals meridiaan beenmassage, armmassage, 5- elementenmassage en polariteitsmassage. Tijdens het tweede jaar loop je zowel een interne als externe stage om genoeg praktijkervaring op te doen. Tijdens het derde en laatste jaar van de opleiding Voetreflexologie verdiep je je in jezelf. Wat zijn jouw interesses en wat vind jij belangrijk. Het studieprogramma bestaat uit vier therapeutische lessen, een les ‘therapeut als ondernemer’ en ‘omgaan met kanker’. Wanneer je ook het derde jaar voltooid hebt, je scriptie en stage met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma VoetreflexPlus.

Voor wie is een opleiding Voetreflexologie geschikt?

Ben je geïnteresseerd in gezondheid en massagetechnieken om het herstel van lichaam en geest te bevorderen? Dan is een opleiding Voetreflexologie iets voor jou! Dit geldt ook wanneer je meer wilt weten over de samenhang tussen lichaam en geest en je anderen hiermee van dienst wil zijn. Ook als je in de toekomst je eigen massagebedrijf wilt opzetten, is de opleiding Voetreflexologie van Total Health een echte aanrader! Twijfel je nog of de opleiding Voetreflexologie iets voor jou is? Volg dan een gratis kennismakingsworkshop. Ben je wel geïnteresseerd in Chinese geneeskunde, maar wil je je niet alleen richten op voetreflexologie? Bekijk dan eens een van de andere opleidingen zoals Kruidengeneeskunde, Chinfood Voedingsleer of Accupunctuur.