Browsing: Auto’s en Motoren

Een motor, startmotor en motoronderdelen: Paruzzi heeft het op voorraad

Bij Paruzzi kun je onder nummer 01499 een startmotor Kever kopen die geschikt is voor de Kever 8.1966 en later met handgeschakelde versnellingsbak. Overigens is dit model ook bruikbaar voor:

-Karmann Ghia 8.1966 en later met handgeschakelde versnellingsbak; -Bus 8.1966 t/m 7.1976;

-Type 3 8.1966 en later met handgeschakelde versnellingsbak;

-Kübel.

We hebben het hier over een high-power starter die definitief een krachtige motor garandeert. Hij beschikt over een 1,4 Kilowatt motor en werkt op 12 Volt. Voorheen werden wikkelingen gebruikt, maar deze nieuwe uitgave heeft magneten. Het resultaat? Hij is een stuk lichter in gewicht (2 kilo minder!), heeft een langere levensduur en de kans op storingen is minimaal.

Op Paruzzi staat regelmatig een Kever motor te koop. Zo’n revisiemotor wordt door het Paruzzi-team zelf in elkaar gezet. Alle onderdelen worden schoongemaakt en gecheckt. Als je je oude motor inlevert, krijg je een aantrekkelijke korting op de Paruzzi-motor. De garantieperiode is 2 jaar. Getunede motoren met extra vermogen en meer cilinderinhoud zijn er ook, zowel in 1775 cc als 1641 cc. Heb je speciale wensen en wil je een motor op maat? Neem contact op met Paruzzi, dan wordt er een plan opgesteld. Zelf sleutelen aan je motor kan natuurlijk ook. Paruzzi heeft op haar site allerlei informatie staan voor doe-het-zelvers. Dit soort zaken wordt besproken:

-transmissie afstelgegevens;

-het aantrekmomentenschema;

-de juiste kracht waarmee je bouten en moeren aandraait.

We sluiten af met een paar tips om het shoppen en / of informatie zoeken op Paruzzi.com makkelijker én leuker te maken. Je kunt een persoonlijke inlog aanmaken. Je account is per direct actief. Binnen jouw gegevens wordt een bestelgeschiedenis aangemaakt. Dit blijkt in de praktijk heel handig te zijn. Het terugzoeken van bepaalde zaken en het plaatsen van een herhaalbestelling is ineens een stuk makkelijker. Om goed zicht te houden op je financiën – en met name het geld dat je uitgeeft op Paruzzi.com- raden we aan een actuele prijslijst te downloaden en de verzendtarieven te bekijken. Overigens is verzenden binnen Nederland en België vanaf €50,00 gratis.

https://www.paruzzi.com/nl

{ Comments are closed }

Een verhuisbedrijf regelen

Je gaat verhuizen naar een nieuw gekocht huis. Nu moet je alle spullen zien over te brengen naar het nieuwe huis. Dit is een fysieke klus en kan veel tijd gaan kosten in je eentje. Een handige optie is dan het inhuren van externe hulpkrachten, zoals een verhuisbedrijf. Het zal je wel wat gaan kosten, maar dan hoef je zelf ook niets te doen. De verhuizers doen al het werk voor je. Van het voorzichtig inpakken van kleine, kostbare spullen in verhuisdozen tot het sjouwen van zware spullen zoals banken en stoelen. Het verhuisbedrijf heeft meestal een grote bakwagen met laadklep waarin alle spullen meestal in een keer in passen. Zo niet, dan rijden ze nog een keer op en neer voor je.

Zelf een bestelbus huren

Als je een verhuisbedrijf te duur vindt en familie en vrienden je een hand willen helpen, dan kun je er altijd voor kiezen om een bestelbus te huren. Autoverhuur de Mulder heeft een goed aanbod van verschillende soorten bestelbussen om uit te kiezen. Je zult iets vaker op en neer moeten rijden met een busje, maar dan bespaar je wel op de loonkosten van verhuizers en het regelen van een verhuiswagen. Een bestelbus heeft namelijk genoeg ruimte om zelfs je grootste spullen in kwijt te kunnen. De laadruimte kan via de klapdeuren aan de achterkant open en via de schuifdeur aan de zijkant. Om in een bestelbus te mogen rijden hoef je alleen te beschikken over een normaal autorijbewijs, het B-rijbewijs. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met autoverhuur de Mulder.

https://autoverhuurdemulder.nl/

{ Comments are closed }

Het rijbewijs en een auto vergroten je mobiliteit

Het is in deze tijden van corona erg handig om rijbewijs te hebben. Doordat het OV minder rijdt kun je er veel langer over doen om je te verplaatsen. Het hebben van een rijbewijs en auto kan er dan dus verzorgen dat je hier geen last van hebt. Gewoon lekker laat opstaan en met de auto naar je werk, school of die belangrijke afspraak. De auto vergroot je mobiliteit namelijk enorm. Je bent niet afhankelijk van vaste instaptijden en vast in- en uitstap plekken. Dit zorgt er dus voor dat je veel vrijer bent in de dingen die je doet en kunt doen. Zo pak je ook makkelijk de auto om even naar de bioscoop te gaan. Daarnaast kun je de auto natuurlijk ook gebruiken om lekker naar Zuid-Frankrijk op vakantie te gaan.

Het rijbewijs halen

Het is hierbij dan natuurlijk wel handig als je een rijbewijs hebt. Dit haal je makkelijk bij rijschool Delft. Bij de rijschool Delft kun je dan rijlessen volgen die jou voorbereiden op het praktijkexamen. Voor dit praktijkexamen kunt doen zul je eerst het theorie-examen moeten halen. Wanneer je dit hebt gehaald dan kun je de gezondheidsverklaring aanvragen die aangeeft dat je niet wordt belemmerd door bepaalde aandoeningen in de rijvaardigheid. Als je dit hebt gedaan dan mag de tussentijdse toets gaan doen. Deze toets zorgt ervoor dat je al een keer wordt voorbereid op hoe het praktijkexamen eruit ziet. Daarnaast kun je tijdens de tussentijdse toets vrijstellingen behalen voor het praktijkexamen. Denk hierbij aan de speciale verrichtingen en de voertuigcontrole. Deze twee onderdelen hoef je dan niet meer te doen op het praktijkexamen. Dit is wel zo fijn want dit zorgt voor veel minder druk tijdens het praktijkexamen.

Vanaf wanneer kan ik dan echt rijden?

Als je dan het praktijkexamen hebt gehaald dan kun je het rijbewijs bij de gemeente gaan aanvragen. Dit rijbewijs kun je dan na een aantal werkdagen op het gemeentehuis ophalen en vanaf dat moment kun je dan ook je eerste kilometers gaan maken in de auto. Het is wel handig om dit eerst nog in de auto van pap om mam te doen. Zo kun je een beetje wennen aan de verschillende auto’s en kunnen pap en mam je nog wat tips geven.

https://drivercompany.nl/rijschool-delft/

{ Comments are closed }

Vervoer mensen in een rolstoel op een aangename manier

Cenc-computers

Als je mensen met een rolstoel moet of wil vervoeren, doe je dit het liefst op een zo aangename manier voor alle passagiers, inclusief de rolstoelgebruiker. Daarom vind je bij Freedom auto aanpassingen de meest ideale rolstoelbussen. Deze rolstoelbussen worden speciaal aangepast om rolstoelen en hun inzittenden op een prettige manier te vervoeren. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan gebruiksgemak en comfort, maar absoluut ook aan veiligheid en duurzaamheid. Zo wordt de rolstoelbus zodanig aangepast dat de inzittende van de rolstoel goed naar buiten kan kijken vanuit het voertuig en wordt hierbij voldaan aan alle relevante Europese veiligheidsnormen.

 

De bodemverlaging en goed uitzicht

Door een bodemverlaging in het midden van het voertuig wordt het voor de inzittende van de rolstoel mogelijk om op dezelfde hoogte naar buiten te kijken als de rest van de passagiers. Deze bodemverlaging is van stevig roestvrijstaal en kan bekleed worden met tapijt of antislipmateriaal. Door te kiezen voor tapijt, wordt geluid van buiten beter geweerd. Er wordt ook gezorgd voor een stevig en veilig rolstoelbeveiligingssysteem in de rolstoelbussen.

 

Nieuw, tweedehands of lease

Je kunt kiezen om een nieuwe bus aan te schaffen en deze om te laten bouwen tot rolstoelbus, maar je kunt ook een occasion rolstoelbus kopen. Dit kan flink wat geld schelen. Als je maar tijdelijk een rolstoelbus nodig hebt of je hebt het geld niet om er eentje direct aan te schaffen, kun je ook kiezen om een rolstoelbus te leasen.

 

 

Gratis proefrit en advies

Je kunt een proefrit maken en advies inwinnen over welke rolstoelbus voor jouw situatie het meest ideaal is. De adviseurs komen bij jou thuis voorrijden met de rolstoelbus die je wil uitproberen en leggen alle mogelijkheden en opties aan je voor en leggen uit hoe de rolstoelbus en de aanpassingen precies werken. Hier hoef je zelfs niet voor te betalen. Dus kijk op de website en maak een afspraak voor meer informatie over de mogelijkheden.

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/rolstoelbus/

{ Comments are closed }

Volg een snelle scooter theorie cursus bij Gelijk Geslaagd

Op zoek naar een snelle cursus voor scooter theorie? Dan kan je bij ons terecht, Gelijk Geslaagd. Wij hebben onder andere de cursus scooter theorie Rotterdam, scooter theorie Rijswijk en scooter theorie Leiden.

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je van ons alle theorie die je voor je examen moet weten. De eerste cursusdag is op zondag. Deze dag krijg je tussen 12.00 uur en 18.00 uur les en leggen we je alles uit over de verkeersregels en verkeersborden en geven we je verkeersinzicht. Hiervoor nemen we ruim de tijd, zodat je de theorie in een rustig tempo kunt aanleren. Snap je alles en zit de theorie al lekker in je hoofd? Dan kan je starten met het maken van opdrachten en het beantwoorden van vragen. De opdrachten en vragen die je van ons krijgt zijn hetzelfde als de vragen op het examen van het CBR. Hierdoor is je voorbereiding super goed. Ook de manier waarop de vragen op het examen worden gesteld is hierdoor niet meer nieuw voor je.

De volgende dag, op maandag, zullen we tussen 07.00 uur en 09.00 uur de lesstof van de dag daarvoor herhalen. Deze ochtend wordt vooral de lastige lesstof herhaald. We hebben ook nog handige trucjes voor je om de moeilijke theorie nog beter te kunnen onthouden. Na het herhalen van de lesstof ben je super goed voorbereid voor je examen. En alles zit weer lekker vers in je hoofd.

Dus het is tijd voor je examen! Met elkaar gaan we richting het CBR. Bij het CBR laat je je ID zien, daarna krijg je een examenplek toegewezen. De tijd die je krijgt om je examen te maken is 30 minuten. Even knallen tijdens je examen zodat je daarna kan juichen omdat je geslaagd bent. Je krijgt de uitslag van het examen namelijk meteen.  

Theoriecursussen voor scooter, auto en motor

Bij Gelijk Geslaagd kan je naast de scooter theoriecursus ook nog terecht voor andere cursussen. Wij hebben namelijk ook een theorie cursus auto en een theorie cursus motor.

Dus of je nu het theorie examen wilt halen voor de scooter, auto of motor, wij helpen je en zorgen ervoor dat je makkelijk in no time zal slagen voor het theorie examen!

 

https://www.gelijkgeslaagd.com/

{ Comments are closed }

Auto slim of niet?

Auto huren of toch kopen?

De maandelijkse kosten zijn vaak lager dan bij een traditionele autolening.U bent (meestal) niet verantwoordelijk voor reparaties die nodig zijn aan uw auto voor de duur van de lease of verhuur.

Een nieuwe modelauto huren of leasen is goedkoper dan een auto kopen. U hoeft de auto niet te verkopen als u wilt upgraden. Nadelen van een lange termijn verhuur Er zijn maandelijkse of jaarlijkse kilometerlimieten voor huur- en leaseauto’s. Het is moeilijk om vroegtijdig uit een leasecontract te komen. Vergoedingen en boetes komen vaak voor bij leaseauto’s als u niet voor onderhoud zorgt, een te late betaling doet, uw kilometerlimiet overschrijdt, enz. 

Lange termijn huren of toch kopen

Als u op zoek bent naar autoverhuur op lange termijn of een auto leaset, zijn er enkele dingen die u moet overwegen voordat u deze optie kiest in plaats van een auto te kopen. Veel mensen kiezen ervoor om een ​​auto op lange termijn te leasen of te huren omdat ze een nieuwe auto kunnen besturen die ze normaal gesproken niet kunnen betalen. Sixt autoverhuur heeft geweldige langetermijn aanbiedingen voor autoverhuur.  Nederland huren  In Nederland en andere landen over de hele wereld is het hebben van een auto een noodzaak. Maar het kost ook geld, en het kan moeilijk zijn om te beslissen of het de moeite waard is om een ​​auto te kopen in plaats van een lange termijn huur- of leaseauto. Hier zijn enkele dingen om over na te denken voordat u besluit een auto te kopen. En als u uw auto veel gebruikt, lange afstanden aflegt en de vrijheid wilt hebben om uw voertuig te kunnen verkopen, is het kopen van een auto wellicht de betere optie.  Maar wil je een auto huren in venray ? U heeft niet de mogelijkheid om geld te verdienen met de verkoop van de auto aan het einde van uw lease- of huurcontract, zoals u doet wanneer u de auto bezit.

 

 

 

 

 

https://autoverhuurdemulder.nl/

{ Comments are closed }

Het inbouwen van een ritregistratiesysteem

Een ritregistratiesysteem houdt alle kilometers en ritten bij die u rijdt en noteert start- en stopadressen. De rittenregistratie die hieruit komt kunt u gebruiken voor het aanleveren van de rittenregistratie voor de Belastingdienst. Bij het installeren van het ritregistratiesysteem is het een aandachtspunt om te weten hoe het systeem geïnstalleerd wordt: via de uitleesstekker of rechtstreeks op het contact.

 

Uitleesstekker

Een ritregistratiesysteem dat op de uitleesstekker (OBDII) van het voertuig wordt aangesloten meet de registratie via bewegingsdetectie. Het systeem registreert een ‘start’ zodra u gaat rijden en meet een ‘stop’ wanneer u een bepaalde periode stilstaat. Let er op dat wanneer een auto bij de garage is geweest, de uitleesstekker vaak is gebruikt voor het uitlezen van de auto. Belangrijk is om te controleren of het systeem weer wordt aangesloten nadat de auto bij de garage is geweest.

Contact

Indien het ritregistratiesysteem op het contact wordt geïnstalleerd, meet het systeem de contact aan en uit signalen van de auto en verwerkt dit in de rittenregistratie. Het systeem weet ook wanneer het voertuig wordt verplaatst zonder dat het contact aan staat, bijvoorbeeld bij diefstal. Hier ontvangt u direct een melding van.

 

Installatie

Een ritregistratiesysteem kunt u zelf inbouwen of laten inbouwen. Vrijwel iedere garage kan de installatie verrichten. Heeft u een ritregistratiesysteem met een Keurmerk Ritregistratiesystemen? Dan is het noodzakelijk dat de installatie verricht wordt door het merk zelf of door een gecertificeerde garage. Als u een systeem heeft zonder Keurmerk, is het ook mogelijk om de installatie zelf te verrichten. Vaak is dit een installatie die niet veel moeite kost. Indien u het ritregistratiesysteem op de uitleesstekker aansluit, is dit een kwestie van plug & play. Monteert u het systeem rechtstreeks op de plus, min en op het contact van de auto, neemt dit iets meer tijd in beslag.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/

{ Comments are closed }

Waarom een GPS Tracker?

Een GPS tracker beschikt over meerdere functionaliteiten en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. In dit artikel beschrijven we de verschillen in GPS trackers en waarom je voor een GPS tracker moet kiezen.

 

Wat is een GPS Tracker?

Een GPS tracker is een track en trace systeem waarmee u Europees of wereldwijd objecten kunt traceren. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, motoren, boten, containers, materieel, machines, trailers of andere (bedrijfs)objecten. De GPS tracker meet een locatie met GPS (via satellieten) en stuurt de locatie door via GPRS, zodat u de locatie altijd kunt zien via een smartphone app of computer.

 

Voordelen van een GPS Tracker

Uiteraard geeft een GPS tracker locaties door van het object waarin de tracker is gemonteerd. Maar daarnaast heeft een GPS tracker tal van andere functionaliteiten.

  • Bekijk de geschiedenis van de GPS tracker, zodat u de exact gereden route kunt zien.
  • Ontvang diefstalmeldingen op het moment dat het object wordt gestolen.
  • Ontvang sabotagemeldingen wanneer de stroomtoevoer wordt losgekoppeld.
  • Ontvang meldingen wanneer het object buiten de ingestelde veiligheidszone komt.
  • Een GPS tracker kan ook gebruikt worden voor kilometer- uren- en rittenregistratie.

 

Verschil in GPS Trackers

Er wordt onderscheid gemaakt in een track en trace systeem met voedingsspanning en een track en trace systeem zonder voedingsspanning.

 

GPS tracker met voedingsspanning

De TrackJack OTM 3 is de geschikte GPS tracker voor het traceren van (bedrijfs)objecten met voedingsspanning, zoals auto’s, bussen en aangedreven materieel. Het track en trace systeem stuurt afhankelijk van uw wensen 2 tot meerdere keren per dag een locatie door. Tevens ontvangt u meldingen van sabotage en diefstal.

 

GPS tracker zonder voedingsspanning

De TrackJack Endurance is de geschikte GPS tracker voor het traceren van containers, materieel, aanhangers en (bedrijfs)objecten zonder accu of voedingsspanning. Deze GPS tracker heeft een interne batterij die tot 5 jaar mee gaat zonder op te laden.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/

{ Comments are closed }

Volg je motor theoriecursus bij Gelijk Geslaagd en slaag binnen 1 dag

Een goede theoriecursus motor kan je volgen bij Gelijk Geslaagd. De motor theoriecursus die we aanbieden bij Gelijk Geslaagd is een lekker snelle cursus. Hij duurt namelijk maar 1 dag! De cursusdag bestaat uit het leren van de theorie en het CBR examen maken. Iedereen vanaf 17 jaar kan onze cursus volgen. Voordat je je motor rijbewijs kan halen ben je verplicht om eerst je theorie examen te halen. Met behulp van onze cursus gaat dit zeker lukken. Want zoals onze naam al zegt, bijna iedereen is binnen deze dag gelijk geslaagd!

Hoe verloopt de dagcursus motortheorie?

We beginnen ’s ochtends vroeg met de cursus. Het is wel zo leuk om je medecursisten een beetje te leren kennen dus we beginnen met een kort kennismakingsrondje. Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Met een lekker kopje koffie of thee gaan we de theorie leren. Hierbij werken we met echte vragen van eerdere examens van het CBR. Zo kun je oefenen met de vraagstelling en weet je straks precies wat voor vragen je kunt verwachten bij je echte examen.

Uiteraard nemen we extra de tijd voor de echte instinkers, zodat je hier op je examen niet intrapt. Om er voor te zorgen dat je antwoorden niet zult vergeten leren we je slimme ezelsbruggetjes en geven we je handige tips en trucs. Als de theorie goed in je hoofd zit is het tijd om te lunchen. Hier hoef je zelf niks voor mee te nemen, de lunch wordt door ons geregeld! Na deze pauze is er tijd voor het herhalen van de lastige vragen. Daarna is het tijd om naar het CBR te gaan, hier gaan we gezamenlijk heen. Je meld je aan bij het CBR en krijgt je door ons gereserveerde plek aangewezen. Door onze cursus maak je met veel vertrouwen en kennis je examen. Je krijgt direct na je examen van het CBR te horen of je geslaagd bent.  

Inschrijven voor de motortheorie cursus

Wil jij je inschrijven voor de cursus motortheorie? Op onze website staan de beschikbare data en plaatsen waar de cursus gegeven wordt. Schrijf je in en wij regelen de rest voor je. En natuurlijk zorgen we ervoor dat jij binnen 1 dag geslaagd bent!

 

https://www.gelijkgeslaagd.com/

{ Comments are closed }

De Hyundai i20 occasion is doorgaans nog erg betrouwbaar

Cenc-computers

De Hyundai i20 was de opvolger van de Hyundai Getz en vanaf de lancering scoorde de auto uit Zuid Korea uitstekend. Hyundai is toch al in opmars, en is ondertussen een van de grootste autoproducenten ter wereld. Als je een Hyundai i20 occasion gaat kopen, koop je in negen van de tien gevallen een betrouwbare gebruikte auto.

Zeer gewild

De Hyundai i20 occasion is gewild, zeker vanwege de ruimte die de auto biedt en de zeer complete uitrusting en de talloze extra’s die het biedt. De Hyundai i20 occasion is er met een benzine- en een dieselmotor en in beide gevallen kan de auto aantrekkelijke verbruikscijfers overleggen. Zeker op de occasionmarkt scoort de Hyundai i20 goed. In de praktijk moet de auto de concurrentie aangaan met onder meer de Opel Corsa, Toyota Yaris en de Kia Rio. Ligt de nieuwprijs van de i20 vaak al lager, dit geldt ook voor de tweedehandse i20, terwijl het minstens dezelfde rijkwaliteiten kan bieden en zelfs meer ruimte te bieden heeft. De gebruikte Hyundai i20 vind je op de verschillende autosites met occasions in verschillende uitvoeringen.

Pechhulp on demand

Hoewel je niet snel met pech te maken krijgt in je Hyundai i20, kun je uiteraard een keer pech hebben en dan sta je zomaar met pech langs de kant van de weg. Door voor pechhulp on demand te kiezen, ben je goedkoper uit dan wanneer je voor pechhulp waarbij een abonnement verplicht is kiest. Pechhulp on demand van Centraal Beheer vraagt niet om een abonnement. Je belt en mailt waar je staat. Vervolgens is er in negen van de tien keer binnen een half uur een monteur bij je, iets dat je live kunt volgen overigens, als je de speciale app downloadt. Je betaalt dus gewoon voor de hulp die noodzakelijk is, en dat is vaak goedkoper dan wanneer je elke maand abonnementskosten moet voldoen.

{ Comments are closed }